Idei Marlansky™ (sau despre subsol, asociatie si caldura)

| 0 comments

Aud TRRRRRRR! Soneria la usa. Ma trezesc, ma uit la ceas… 17.42 (adormisem la TV). Ma duc sa deschid. Imi tesesc parul ridicat pe juma’ de cap si ma uit pe vizor: un mos. Deschid.
– Buna ziua, de la administratie (si da sa intre)
In fine, nu-l invitasem eu inauntru dar daca nu ma feream, ma calca pe degete. Noroc ca-l stiam pe omulet ca altfel il impingeam pe scari. Scoate omu’ un clipboard cu un tabel si-mi zice ca tre’ sa dau 50 de lei pentru reparatia de la subsol. Imi amintesc ca in urma cu o saptamana curgea apa la subsol de o auzeam din casa (si nu stau la parter) iar la robinet nu era decat apa calda. Caut portofelul in geaca, ii dau 50 lei si ma gandesc sa profit de ocazie sa-l intreb de caldura. Eu am gigacalorimetre si repartitoare. Vine unu’ in fiecare luna, intra incaltat prin toate camerele si-mi citeste astea. Asa ca l-am intrebat pe mosulet daca ei chiar tin cont de ce citeste ala. Si sa vezi ce-mi zice. Se apropie de mine si-mi sopteste la ureche (de parca il auzea dracu’ la mine in casa):
– Pune-ti dom’le centrala sa-i bagam in pizda ma-si (scuze de limbaj dar atata il duce capu’winking pe astia.
Cum ma frate, asta e presedintele asociatiei de locatari (sau proprietari – ce-or mai fi ei) si nu-l duce capu’ sa incheie un contract cu aia de la firma cu gigacalorimetrele. Platim in fiecare luna prestari servicii la firma aia pentru ca mi-au pus prostiile lor pe calorifere si le citesc dar nu se tine cont de ele si energia termica este trecuta tot pausal.
Eu stau singur in 3 camere si ma gandeam ca nu are rost sa las caloriferele sa mearga aiurea. Au 5 gradatii la robinet. Daca las la 2 deja am 22 de grade in casa. Ma gandeam ca fac economie daca mai inchid din calorifere ca si asa nu stau toata ziua in casa iar daca stau nu haladui prin 3 camere. Si asa e prea cald si mi se usuca mucii in nas pana dimineata de trebuie sa stau cu tava cu apa pe pervaz sa creasca umiditatea. (Si oricum e cald afara)
Daca am auzit ca nu se tine cont de citire, le-am dat la 4 (la 5 cred ca mi se topeste parchetu’winking si stau cu geamurile deschise (toate). Am 24 de grade in casa. Stau in pantaloni scurti. Dau un ban dar stiu ca merita.
Image Hosted by ImageShack.us
Poza asta nu-i de la mine. E facuta in Nicolina de Varu’ Marlan.

P.S. Daca sunt 19 apartamente in scara si asta a luat cate 50 lei de la fiecare, a adunat 9,5 milioane (lei vechi). Ce dracu’ s-a reparat de banii astia? Bun, a crapat o teava, s-a spart un robinet (sau canea), s-a rupt un cot dar de 9,5 mil le duceam la cromat si le faceam si spinnere.

P.P.S De ce cand ma duc sa platesc intretinerea sunt vreo 4 mosi basinosi si 2 babe evident basinoase care stau in camera aia ingropati in hartii pana la tavan? Un calculator cu Excel nu ar putea face toata treaba ai mult mai usor? Ce dracu presteaza aia acolo? Ii verifica cineva? Dupa ce ca au salarii nesimtite mai fac si intelegeri cu furnizorii de utilitati sa umfle facturile ca doar se impart la sute de locatari si nu se simte. Iar spaga la cine ajunge?

Revin cu ceva despre intalnirea cu “cititoru'”. Cred ca il invit in casa, il las sa astepte pe hol si ii aduc pe rand jucariile sa si le bage in cur geanta.

Comments

comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.