Masina de cusut marlaneala

| 6 Comments

Vazusem si eu cateva din afisele aste prin targ dar nu le-am dat importanta… se aseamana foarte mult cu anunturile CUMPAR PAR si de asta de obicei le ignor…
Hosted by imgur.com
Dar iata ca un cititor ma lamureste cam care e marlaneala din spatele acestui anunt.

…acum cativa ani cand erau anunturi de astea si prin ziare si tu, te exemplu, daca aveai pe acasa o masina de cusut de aia, sunai la numarul ala de telefon iar marlanul te intreba ce serie. Tu ii spuneai, dupa care el zicea: “Sigur aveti seria asta? Chiar asta ? Pai asta e o serie foarte rara. Ca sa va luati cei 50k euro trebuie sa gasiti o masina de cusut cu seria consecutia fata de cea pe care o aveti.” Peste cateva zile te suna tot el si spunea ca a gasit pe cinva (de fapt fiind un complice de al lui) care are seria pereche cu a ta si iti dadea numarul de telefon al aluia. Tu il sunai pe ala si ii ziceai ca vrei sa-i cumperi masina de cusut. El iti cerea 30k euro si tu te gandeai ca oricum iti raman 20k si ii dadeai

Multumesc pentru explicatii!

Oare chiar mai pune botu’ cineva?

Comments

comments

6 Comments

 1. Marlanul, aerul si fraierul se gaseste in stare libera prin natura….

 2. Eu zic sa sunam si sa inregistram. Te bagi?

 3. Mai era chestia cu cocosii de la fierul de calcat. Eu am vandut la niste fraieri cocosei de aia, adunati de pe la bunica de la tara. laughing Intr-un final am aaflat ca astia presupuneau ca au platina intransii. Nu aveau nici pe dreaq, i-au verifict cu o bucata de magnet de la un difozor spart al masinii. In fine, eu chiar am luat bani pe chestia asta. S-a dovedit intr-un final de catre italianul care-i cumpara ca erau chiar de fier. Avea ala, care ia luat de la mine, niste magneti (demagnetizati – de FIRMA) precum masina care o conducea. Chestia asta s-a intamplat prin 1999.
  In legatura cu masinile astea de cusut se vehicula chestia ca evreii alungati de fascisti in timpul razboiului modial si-au palmat platina in masinile de cusut Singer( mai exact in placa care vine fixata de masa). Cica era doar o anumita serie…plm…nu am auzit pe nimeni sa fi scos bani din asta. Am dus si eu o rabla de asta e masina dar nu mi-a mai mers figura. S-au facut oricum niste banuti timp de vreo 3-4 luni.
  Ma mira faptul ca mai merge combinatia si in ziua de azi. FAIN. Ma reprofilez, atata timp cat snt fraieri care sa inghita smenu… de ce nu? laughing)

 4. poate or fi si scamatorii din astea dar sunt si adevarate. au fost o serie limitata de masini de cusut care aveau o componenta din platina (parca capul in care se introducea acul). o mare parte dintre aceste masini au fost imprastiate in toata europa in al doilea razboi mondial cand evreii au fugit din germania.

  stiu sigur ca o asemenea masina din seria aia limitata face foarte multi bani fiindca avea bunicul un coleg brigadier care a avut o masina din aia si a vadut-o acum 15 ani pe bani multi.

 5. 1 kg platina=110.000 lei (27000 euro).Cata platina sa aiba o masina de cusut incat sa ti-o cumpere cineva cu 40000 euro , si culmea , sa mai faca si profit?

Leave a Reply

Required fields are marked *.