Ce fac românii, după ce câştigă la loto

| 13 Comments

Am primit pe mail o povestioara foarte haioasa. Sursa este ASTA .

In proportie de 99,99% am aceeasi parere big grin

În urmă cu zece ani, un tip din Braşov a nimerit şase numere şi s-a umplut de bani. Milioane de euro. În prima săptămână, s-a îmbătat de două ori pe zi şi a jurat că va rămâne un om simplu, urmând să fie acelaşi frezor modest şi cu succes la femeile de serviciu din fabrică. După o lună, îşi cumpărase deja două maşini şi trei case şi se gândea să înceapă o afacere cu fazani şi prepeliţe. După doi ani, a rămas fără bani. S-a angajat din nou frezorşi duce o viaţă fericită. Vecinii l-au bănuit o perioadă că e securist. În realitate, era doar prost.

Când siderurgistul Costică, din Galaţi, s-a umplut de bani, toată lumea a tras concluzia că e un om norocos, mai ales că numerele nimerite n-au fost datele de naştere ale celor din familie. Evident că a organizat vreo sută de petreceri în cinstea evenimentului, aducând în apartamentul său modest din Galaţi nume mari din muzica populară şi din lumea circului. N-a rezistat tentaţiei şi şi-a luat maşini şi case, reuşind să-şi tragă şi vreo două amante plinuţe, dar focoase. Au urmat câteva investiţii în domeniul covrigăriilor, că doar nu vroiaţi să joace la bursă. Cert e că, după doi ani, a rămas fără milioane şi s-a angajat şofer. Vecinii au crezut că are legături cu KGB-ul, pentru că altfel n-ar fi nimerit numerele. În realitate, era doar prost.

În 2003, un bărbat din Suceava a câştigat 1,3 milioane de euro. În primă fază, a încercat să-i bea, dar, fiind depăşit de situaţie şi lăsat baltă de ficat, omul s-a reorientat. A cumpărat câteva garsoniere, aşa, ca să-şi intre în mână. A devenit proprietarul unei ferme de păsări, cumpărând şi vreo 20 de tiruri, ca să înceapă o altă afacere, de care auzise la televizor că e profitabilă. Acum lucrează la o spălătorie auto.Vecinii n-au bănuit nimic.Ştiau că e prost.

Lista e mult mai lungă, dar, din lipsă de spaţiu, trebuie să ajungem acum şi la ultimul câştigător, care a încasat vreo 7 milioane de euro, acum vreo două zile. Tipul este din Bucureşti, are 50 de ani şi, deocamdată, e la faza de băut. În curând, îşi va cumpăra maşini şi case, urmând să debuteze şi-n afaceri. Cel mai bine ar fi să cumpere nişte şaormerii, să creeze un brand puternic şi să atace în forţă pieţele externe.

Aşadar, dă-le românilor milioane de euro şi sigur aceştia se vor îmbăta ca porcii şi îşi vor lua zeci de maşini! Nu face bine Guvernul Boc, atunci când le dă pensii şi salarii mici? Şi aşa nu ştiu ce să facă cu mulţi bani!

Comments

comments

13 Comments

 1. Eu as trai toata viata cu 7 mil de euro.

  • Dar cati ani ai puiule,… optzecisidoi?

   • Nu. Doar 17 big grin
    Da’ gandeste-te putin cate poti face cu 1 mil de Euro, dar cu 7 milioane…Pai eu as depune 6 mil la banca si cand se termina milionu’ celalat, as trai doar din dobanda big grin

 2. Cum zice Biblia: Fericiti cei saraci cu duhul, ca ei vor imparati lumea

 3. CEO vezi ca ai uitat sa scrii de cativa care au castigat la lotto si au murit prin .doi dintre ei prin anii 90(1 a facut accident de masina si unul a fost gasit mort dar nu mai stiu unde) si unul prin 2004 tot accident de masina

 4. Apreciez ironia autorului. Mi-a starnit rasul cand citeam articolul.
  Romanii au uitat sa rada! Tot ce gandesc unii dupa citirea articolului e “de ce nu am castigat eu la loto?” sau “eu cu siguranta ii inmulteam” Pentru aceia dintre voi care gandesc asa va urez auditie placuta! Manelistilor!

 5. Cred ca singura afacere din Romania care `merge` este sa deschizi un lant` de servicii funerare si anume…. `Pompe Funebre` … daca investesti 2 milioane … in 3-4 ani scoti bani si ceva peste …. Si asa ne ducem dracului toti!!!!! laughing))

 6. dar nimeni nu a prins morala ? prost sa fi noroc sa ai…in concluzie toti acesti castigatori traiesc in continuare fericiti….

 7. Pe de o parte ii inteleg pe acesti oameni.
  Pentru o persoana care nu si-a permis sa isi cumpere vreun BMW / Audi / Merz / capsula Souyz etc., este normal sa reactioneze asa. Adica ca un copilas in fata galantarului cu prajituri de la cofetarie.
  Sau pentru cineva care a trait in blocurile ceausiste confort II / III sau la “curte” ( intr-o casa mai darapanata ca blocurile mai sus amintite) sau in gazda sau inca mai locuieste cu parintii, este iarasi normal sa isi cumpere locuinta noua sau sa si-o “tunneze” pe cea veche.
  Ceea ce nu este normal din partea castigatorilor, este sa se exagereze cu bautura sau sa faca diverse investitii-soc de care si lui Isarescu i-ar fi rusine.
  Pe de alta parte, unde nu-i minte.. bine ca sunt in continuare fericiti.
  Ignorance is bliss !

 8. eu ii jucam la pacanele pe toti…ce-am avut si ce-am pierdut

Leave a Reply

Required fields are marked *.