Idei Marlansky™ (Ia să-mi atrag niște antipatii)

| 82 Comments

AȚI AUZIT DE “PRINCIPIUL OAIE”?
Acest principiu se referă la faptul că dacă o oaie cade într-o prăpastie, turma o să o urmeze fără să gândească și astfel vor cădea toate în prăpastie. Astfel văd că este acum o mare “solidaritate” a românilor cu medicul Raed Arafat. Am primit invitații să dau Like la diverse grupuri pe Facebook să-l sustinem, să-l aducem înapoi de parcă fără el e sfârșitul lumii. Am dat un “search” pe Facebook după “Raed Arafat” și am găsit vreo 50 de pagini, grupuri și evenimente dintre care vreo trei chiar îl propun ca președinte al țării.
Nu contestă nimeni calitățile domnului Arafat în ceea ce privește exercitarea meseriei de medic, dar oare chiar se va prăbuși sistemul medical din România dacă el va pleca?
Mă văd nevoit și de această dată să menționez că nu simpatizez niciun fel de partid sau grupare politică. Nu sunt nici de stânga, nici de dreapta și nici de centru, și asta pentru că nu mă pricep. Nu am citit statutul vreunui partid să văd dacă se pliază pe convingerile mele din acest moment (sau dacă eu ma pliez pe el). Înainte de a-mi da cu parerea în legatură cu ceva, imi place să ma documentez. Oare câți dintre cei care dau “Like” pe Facebook au citit AICI noul proiect al legii sănătății? Ia spuneți fraților care dintre articole vă nemulțumește! La ce pagină e buba? Conform “Principiului oaie” s-a găsit unu’ să spună că ceva nu-i place și apoi au sărit câteva mii să-i dea dreptate. Oricum “likerii” sunt doar pe Facebook pentru că dacă îi pui să iasă în stradă s-ar putea să le fie lene. E și frig, poate dacă s-ar organiza ceva prin aprilie s-ar aduna mai mulți. Poate dacă le-ar da liber (cu plată) de la muncă ar veni să danseze pinguinul în Piața Revoluției, dar așa…
Câteva televiziuni pupincuristice (gen Antena 3) prezintă toată situația ca și când este un conflict personal între Băsescu și Arafat. De ce m-ar interesa pe mine cine rămane și cine pleacă? Aici este vorba de un sistem care ar trebui sa funcționeze indiferent de culoarea politică a conducerii, este vorba de o lege care va ramâne în vigoare până când situația economică, socială, culturală a țării va impune schimbarea ei. A citit publicul larg proiectul de lege pentru a-și da cu părerea?
Gosso modo problema principală este privatizarea serviciilor de urgențe. (A se vedea bannerele cu “NU PRIVATIZĂRII!” )
De ce este malefică privatizarea? În momentul de față statul are monopol în ceea ce privește serviciile medicale de urgență. Cum stă treaba în realitate:
– Ambulanțele ajung uneori la cazuri după 30-60 de minute. (Dacă o să sunați la 112 pentru cineva drag o să vedeți cum minutele vă par ore)
– În caz de calamități naturale statul este depașit complet.
– Bolnavi sunt lăsați să moară pe stradă. (Ați văzut destule cazuri)
– Odată ajuns la spital, pacientul este lăsat să aștepte pe hol cu orele dacă nu este o “urgență majoră”.
– Poți ajunge în spital cu o fractură și pleci cu hepatită și TBC.
Ați ajuns vreodată la UPU? Acolo ți se face rău și dacă mergi în vizită. Și nu e vorba de faptul că vezi oameni cu mațele în mână ci ești lăsat să aștepti cu orele până iese medicul “din sală”. Când vine medicul, are pe el un halat plin de sânge (ca măcelarii în piață) și vine și pune mâna pe tine, care ai ajuns acolo cu o entorsă amărâtă. Am tot respectul pentru acești medici, nu spun că procedează greșit, dar uneori poate sunt depășiți de numărul de cazuri, poate nu au dotările necesare. De multe ori, primul om care te vede e un amărât de rezident care nu știe nici cum îl cheamă cu buletinul în mână. Dacă iți pune un diagnostic greșit și ți se administrează ceva eronat, dai în alte belele.
Dacă s-ar da liber privatizării serviciilor medicale de urgentă, poate vor apărea mai multe firme care vor investi în echipamente și mijloace de transport. Poate vom vedea sute de elicoptere de mici dimensiuni care se vor deplasa la cazuri. Poate nu vor mai fi ambulanțe blocate în traficul din București. Poate spitalele private vor inființa sectii de Primiri Urgențe. Sincer mi-ar plăcea să ajung la un spital precum Arcadia (aici vorbesc de Iași) atunci când o să văd ce culoare au airbag-urile, în loc să fiu dus la Sf. Spiridon.
Am avut șansa de a sta o săptămână în Dayton, Ohio, chiar vis-vis de Spitalul de Urgențe. Elicopterul de pe acoperiș decola de zeci de ori pe zi. În România dacă se intervine cu elicopterul la o urgență devine știre de interes național. Credeți că noi nu avem accidente la care este nevoie de elicopter? Frecvența accidentelor este chiar foarte ridicată. Ceea ce nu avem sunt elicopterele. Dacă va fi adoptată noua lege a sănătății, este posibil să apară o firmă ce va interveni la urgențe doar cu elicoptere. Poate un om de afaceri va investi într-un heliport și 30 de elicoptere pentru urgențe.
Prețul unei ambulanțe de top poate ajunge pana la 250.000Eu. Câte astfel de ambulanțe are statul român? Dacă nu sunt bani pentru investiții, măcar ar trebui lăsați cei care vor sa investească.
Atunci când Romtelecom avea monopol pe piața de telefonie din România, iși bătea joc de abonați. Cu greu obțineai un post telefonic. Planul tarifar era asa fel conceput încât nu îți permiteai să vorbești mai mult de 5 minute. La ghișeu erai tratat ca un gunoi. Acum dacă există concurență, iată de câte mii de minute beneficiem. Putem să pălăvrăgim la telefon zi și noapte. Iată câte oferte atractive există. Vor ajunge firmele de telefonie să ne dea și bani ca să ne abonam la ei. Așadar concurența nu poate fi decât benefică.
Ce a adus concurența în transportul de persoane? CFR a adus vagoane mai bune, există și firme private de transport feroviar, am alternativa autocar sau maxi-taxi. Înainte înghețam în tren.
Ceea ce nu întelege lumea este faptul că numărul unic 112 se va păstra. Dispecera va decide ce fel de urgență este și ce fel echipaj se va deplasa la fața locului: poliție, pompieri, ambulanță, descarcerare. Singura diferență va fi că e posibil să vină o ambulanță mai repede care vă va trata mai bine. Urgențele rămân gratuite, fiind decontate de CAS. Dacă tot plătim foarte mulți bani la CAS, măcar să fim tratați așa cum trebuie.
Temerea mare a lui Arafat este că va pleca personalul calificat de la stat, la firmele private. Important e că personalul va rămane în țară. În momentul de față medicii buni pleacă în străinatate pentru că nu au altă alternativă în România. Va exista concurență între firmele ce vor activa pe această piață pe mai multe planuri: dotări, personal, materiale (chiar și amabilitate). Concurența va duce la o îmbunătățire permanentă a actului medical.
Credeți că legea asta e facută pentru ca unii să se poată îmbogăți? Probabil că așa este, dar ce mă interesează pe mine ca patronul de la Orange se îmbogățește, atâta timp cât eu sunt satisfacut de serviciul oferit? Probabil unii investitori se vor îmbogați practicând medicina de urgență în România, dar la urma urmei, nu asta urmarește orice investitor?

În 1991 a fost înființat SMUR – Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare (inițial fără Descarcerare). Acest serviciu a fost initiativa lui Raed Arafat (tot respectul) și a fost integrat în organigrama Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Serviciul nu are buget propriu (deci ia bani de la CAS). Dacă mâine apare un nou “Raed Arafat” și va înființa un serviciu similar, cu siguranță nu va putea funcționa pentru că legea actuală nu-i permite.

P.S. Să vă luați ceai cald când ieșiți în stradă. Mi se pare frig.

Comments

comments

82 Comments

 1. te plictisesti

  • Asa e. Cititul este greu. Pozele cu cocalari in curu’ gol sunt mai amuzante. Mars pe 9gag! Asta e blog.

  • sa te futi cu ma-ta! si ei sa-i spui mars. Numai o calfa de cizmar nu ar sti sa aprecieze o opinie. Asa ca ramai pe blogul tau bai formatorule de opinie si fute-te cu ma-ta cum am stabilit.

 2. Nu am fost interesat de acest subiect, dar din cate stiam eu Raed Arafat a infiintat smurdul, paremise ca daca pleaca el si smurdul pleaca. Restu ambulantelor sunt degeaba ,mori cu zile pana se misca, iar cand ajung se trezesc ba ca nu au oxigen, aparate de resurscitare si alte alea. Tatal meu a murit din cauza incompetentei celor de la ambulanta. Daca venea smurdul poate era pe langa noi si azi.

  • te-ai gandit ca,odihneasca-se in pace,tatal tau nu a murit din cauza incompetentei celor de pe ambulanta si a dotarilor/aparatelor etc care sunt? de judecat e usor,insa nu pune o chestie de genul in carca unor oameni care nu fac decat de cele mai multe ori,sa faca orice le sta in putinta cu ce au. am vazut zeci de cazuri in care ,cei din strainatate,habar n-ar fi avut ce sa faca,dar deh,romanul e inventiv si se descurca,salvand oameni. so,think twice winking

   • Pai hai sa-ti spun cum a stat problema in cazul batranului meu (R.I.P). Dispeceratul de ambulanta a fost instiintat ca el mai avusese 2 preinfarcturi in urma cu ceva ani, iar dispeceratul a trimis ambulanta chelboasa, fara oxigen si fara aparat de resurscitare si adrenalina. Ambulanta a ajuns in 30 minute (eu cu masina de la statia de salvare pana la locul decesului, daca ii dau in goarna la masina fac undeva la 8minute, cu ambulanta 15 minute maxim), a doua ambulanta a facut 40 minute. I-a repornit inima, dar creerul nu a mai putu fi oxigenat. Daca dispeceratu era asa competent pe cat crezi tu trimitea prima ambulanta echipata. Am observat ca in orasele mici ambulantele sunt mai bine echipate si merg foarte repede. In orasul Husi mi-a venit ambulanta in 7 minute, tinan cont ca acolo traficul e infernal, nu din cauza masinilor ci din cauza gropilor (groapa pauza groapa).

  • SMURD-ul a fost creat de Arafat(initial SMUR), dar daca pleaca el, nu pleaca si SMURD-ul, caci e serviciu care tine de ministerul de interne, deci…platit de stat. Arafat o fi suparat pe buna dreptate cu proiectul de lege ce fu retras, si asta fiindca sunt multe riscuri daca apar “n” privati care vor sa intre in sistem. Dar cred ca cel mai tare il enerveaza faptul ca prin noul proiect de lege, mort de-acu, SMURD-ul ar fi primit donatiile in mod direct, si nu prin Fundatia pentru SMURD pe care o conduce el.

   • nu spun ca nu baga maana in borcanu de miere Arafat, da’l baga mai cu bun simt, nu ca porcii astia din guvern, care mananca tot borcanu cu miere. Ce crezi ca in alte tari nu se fura? Stai cuminte ca si la englezi se fura si la francezi, dar ei fura cu bun simt, doar atat cat le trebuie. Da la noi fura fara oprire.

 3. thumbs up, CEO ! cel mai bine faci postul asta “sticky” sa il vada toti retarzii care dau cu stampila pe ala de-i pupa in cur mai misto, ca dupa aia sa fie fututi in gura tot pe unde au fost pupati.

 4. Problema sta in felul urmator(din punctul meu de vedere):firmele care vor fi autorizate sa functioneze pe domeniul medical vor fi ale unor parlamentari….acestea la randul lor vor suge din banii statului(ai nostri) si serviciile nu vor fi la calitatea asteptata.Sa deviez putin de la subiect majoritatea televiziunilor sunt formatoare de opinie via Antenele,Realitatile,B1….etc.,prezinta doar fata urata a acestor privatizari iar pulimea se lasa vrajita de aceste informatii(majoritatea romanilor fiind batuti in cap de-a dreptul)

  P.Sbig grinaca persoana care este suferinda suna la Salvare si face prostia sa spuna celor de la dispecerat ca are peste 45 de ani asteapta cam 5-6 ore Salvarea.

 5. Iata apelul transmis tuturor românilor de Raed Arafat, prin intermediul HotNews: “Apreciez susţinerea populaţiei in privinţa sistemului de urgenţe, însa rugămintea mea este să nu se lase manipulaţi politic sau de către persoanele care instigă pe Internet la ieşire în stradă. Nu ştim cine sunt aceste persoane. Declar în mod oficial că nu am de gând să fiu implicat politic sub nicio formă în viitor şi voi rămâne să lucrez în domeniul expertizei mele tehnice în orice situaţie.”

  DIN NOU RESPECT!!!

 6. Bravo, imi place cum gandesti, ai perfecta dreptate. Ar trebui privatizate toate institutiile dar cu niste clauze ca sa aibe si statul ceva acolo, oricum am vazut ca statul si-a bagat nasul in scolile private si finanteaza si acolo deci e o idee buna. Dar pe urma de unde mai mananca ~500 de Porcilamentari ?

 7. Nu sunt deacord cu tine, ai impresia ca privatizarea e un lucru bun … Te inseli, ai dovada cu benzinariile acum. Statul nu le va putea controla. Spitale privatizate sunt si acum, si au amblunatele lor… si tot incet se misca in momentul cand ii apelezi, pt ca asta e… Un medic nu va avea niciodata pregatirea unui pompier, care la o alarma intr-un minut e echipat si e in masina… nu un medic burtos sau mai stiu eu cum care se enerveaza ca ii deranjezi…. In Franta de ex e acelasi sistem… si merge foarte bine. Au si ei multe spitale privatizate, dar in caz de urgenta.. pompierii merg primii. Problema e ca avem un Guvern lenes, care vrea sa scape de obligatii… Decat sa iti renovezi casa, mai bine o vinzi!!!

 8. Stimata d-na, , am citi cu mare atentie articolul pe care l-ai afisat cu atata mandrie,am citi si legea poti fi linistita din punctul asta de vedere.Din ce am citit sincera sa fiu nu mi s-ar parea ca nu ai o oarecare culoare politica, sau cel putin nu esti in posesia vreunei privatizari in domeniul medical sau farmaceutic.Cu tot respectul te intreb , oare iti trebuie vreo lupa, sa citesti sau sa intelegi ca acesti oameni nu solidarizeaza doar cu OMUL ARAFAT, printre putinii acre au facut ceva bun si gratis in tara asta…a FACUT VOLUNTARIAT, si ca tot ce este BUN SI BENEFIC PENTRU TARA, DOMNUL NOSTRU “RESPECTABIL” PRESEDINTE PROBABIL DUPA VREO BAUTA ZDRAVANA PRINTR-UN RESTAURANT PE UNDE BANTUIE DE OBICEI CU “AMICII” DE AFACERI, (TRISTA IMAGINE CU CARE NE-A ONORAT DE ATATIA ANI, S-A GANDIT EL BINE SI A APARUT PE POST SA-L AMENINTE PE ACEST MEDIC, SI MAI MULT SA-SI PUNA DEJA PLANUL IN APLICARE PRIN CARE SA-L DEMITA DIN FUNCTIE. de ce de cate ori se pune cineva contra argumentat este demis, oare toate legile Romaniei sunt perfecte, ei bine NU , sunt tribunalele pline deprocese pe rol datorita legilor prost elaborate.Dupa ce a terminat cu toate intreprinderile de inchis, dupa ce ne-a trimis muncitorii in strainatate la munca sa aduca bani in tara, si i-a sfatuit sa ramana acolo sa fie scuipati de straini, dupa ce ne-a trimis emdici si asitentele la munca in strainatate ca aici sunt mizerabil platiti, mai mult cei ramasi percep spagi usturatoare pentru polulatia de conditie medie si care munceste si si-a platit asigurarile timp de 20-30 de ani, nu au avut niciodata parte de un tratament decent in spitale sau la medici de familie, unde esti nevoit sa-ti cumperi de la vata la medicamente si sa mai dai si spaga pt operatie sau pentru actul medical, unde indiferent ca figureaza ca gratuitate analizele si investigatile o parte dintre ele oricum le platesti..Va trebuie stimabila doamna ochelari cu dioptrii mari sa vedeti cate clinici private s-au deschis, si ca marea majoritate a medicilor de “renume” lucreaza acolo si percep niste taxe uriase, acelasi lucru si pentru farmacii, e simplu aceasta lege ii favorizeaza tot pe acestia, iar omul de rand ramanae sa se chinuie in agonia bolii, ce faci cu handicapatii si pensionarii, unii s-au nascut asa altii au dobandit handicapul, cei care nu sunt pensionati sau handicapati in mod real sunt tot cunostiinte ai medicilor “renumiti” asistentelor ramase in tara, sau a acelor din primarii, sau pe SPAGA, restul care au real handicapul li s-a scazut gradul indiferent ca erau sau nu deplasabili, tot ca sa bage bani la bugetul de stat…Sa te fereasca bunul Dumnezeu sa ajungi in situatia lor, dintr-un OM sanatos, sa ajungi handicapat din accident de munca sau o boala survenita pe parcurs, dar imi e teama ca nici atunci nu vei intelege..ce inseamna sa nu ai bani sa te poti trata decent in tara ta,,,Reflecteaza si mai gandeste de 10 ori inainte sa scrii vreun blog aiurit care sa sustina o lege bolnava.Cate LEGI in tara asta au fost facute cu cap, in beneficiul populatiei, toate au fost facute sa favorizeze FURTUL, cu acte in regula si privatizarile ilegale,,Pentru asta au iesit in strada,,,chiar si cei care au dansat pinguinul,parodia a fost facuta de sindicate, nu cei care au iesit au pus banda cu pinguinul..RUSINE..

  • Cine e Marina Preda? Cine e doamna?
   Nu am inteles unde am gresit eu.
   Ura asta oarba catre un om face pe unii sa fie tare incrancenati.
   Dupa exprimare ai vreo 45 ani, esti femeie si te simti neputincioasa in tara asta dar totusi vrei sa emiti un strigat de lupta. Te incadrezi perfect pe piata tinta de la Antena 3. Fac pariu ca te uiti si la Acces din Rect cu mare placere.

   • http://www.facebook.com/events/207426876014642/
    Scuze pentru “botezul”numelui o cheama Alina Preda, este cea care ti-a afisat tampenia de Blog, am senzatia ca dumneata CEO Marlasnsky nu intelegi un lucru NU FAC POLITICA, SI NU SUNT TINTA NICI UNEI TELEVIZIUNI, NICI NU AMPARTICIPAT VREODATA SI NU VOI PARTICIPA, nu conteaza daca sunt femeie sau barbat, si crede-ma nu sunt neputincioas(a0, poate ca am mai multa putere decat iti inchipui dumneata, nu puterea pe care ti-o dau banii sau functia neaparat, ci PUTEREA DE A SUPRAVIETUI UNUI SISTEM BOLNAV DE PESTE 20 DE ANI, UNUI SISTEM PE CARE EU SI ALTII CA MINE DIN NEFERICIRRE I-AM PLATIT TAXE SI IMPOZITE, AM MUNCIT CINSTIT, NU AM FURAT…SISTEM CARE ACUM ISI BATE JOC DE OAMENII LUI…PENTRU CULTURA TA GENERALA SINGURELE PROGRAME PE CARE MA UIT SUNT HYSTORY, DISCOVERY SI ALTELE DE GENUL ASTA, ,nu ma uit la emisiuni de stiri romanesti de cativa ani, nu am ce sa vad, si ce sa aud decat blabla bla de ani buni fara rost…nu ma uit la telenovele, nu am timp pentru asta, am fost prea ocupat(a) cu cresterea si educarea copiilor, intr-un sistem ce nu le ofera nimic pentru viitor..Asa ca pastreaza-ti opinile pentru dumneata si pariurile la fel..foloseste-le constructiv..Mai ales pentru Acces din Rect..nu mai vorbesc de limbajul folosit tipic anturajului domnului Base folosit prin carciumi. Mi-am exprimat simplu parerea vis avis de ce vad cu tristete de 20 de ani incoace..

    http://www.youtube.com/watch?v=xA2GMF9r4cE

    • Usureeeel…. poti face un accident cardiovascular de toata frumusetea. Aici nu se exprima lumea cu atata patos.

  • Ideea(preluata din afara)a acestei legi este buna,boii din conducerea tarii sunt prosti!

 9. wow CEO esti cel mai tare cel mai inteligent blogger,sunt impresionat…tine-o tot asa!

  asa e bine ma?cine nu te pupa in cur ii dai BAN?
  si apropo nu te mai chinui sa ma banezi ca nu ai cum,infrastructura ta informatica de dormitor nu merge.
  Si inca ceva…trebuie sa fii FOREVER ALONE LVL +1000 ca sa citesti un text al unui cretin de la moldova care o arde semidoct

 10. nimic nu intelegi,esti prost blana

 11. problema e cum va fi facuta privatizarea si mai ales cine va intra in sistem dupa. daca vor intra din cei care vor sa faca treaba va fi mai bine. daca vor intra din cei care vor vrea doar sa cistige bani va fi cu mult mai rau. perioadele de asteptare ale ambulantei de 1-2-3 ore vor fi probabil amintiri placute

 12. DE ACORD CU TOT CE AI SPUS

 13. o simpla intrebare catre voi: toata lumea sau doar romani sunt atat de usor de influentat?

 14. tocmai a cerut Basescu retragerea legii… asa ca acum nu mai conteaza… oricum sistemul actual de sanatate e praf… ma gandesc ca schimbarea asta ar fi adus niste lucruri mai bune… sau nu

 15. tocmai cand a vrut si marlanu sa para inteligent,a retras base legea….patetic

 16. tocmai cand a vrut sa para si marlanu inteligent,na a fost si el in America doar,deci nu are cum sa fie un prost….a retras base proiectul de lege

 17. Foarte adevarat!!! Si mie mi-a fost rau de fiecare data cand mergeam la UPU dar asta e. Poate se schimba ceva intr-un final…

 18. Admirabil pentru domnul Marlanu ca a fost o singura data in America , si a vazut chipurile cum functioneaza sistemul medical de acolo, dar oare dansul stie cate lacune si lipsa de protectie sociala are un sistem medical acolo, stie ca daca nu ai asigurare nu primesti minimul de ajutor medical, stie cumva ca daca ai nascut trebuie sa te intorci la munca dupa numai o luna de zile, altfel iti pierzi serviciul, pt esti anuntata cu amabilitate ca ti-a fost ocupat postul? stie ca daca ai un copil cu handicap, esti nevoita sa-si lasi munca , si nu esti ajutat decat de fundatii, daca le gasesti..stie ca la ei concediul medical este conditionat , chiar daca esti grav bolnav…si multe alte lacune..Stai cal ca nu fac nici un accident vascular…Chair ma bucur daca se va retrage legea,e plina tara de privati in domeniul medical, care au furat si au folosit aparatura medicala trimisa de fapt pentru spitale, managerii acestor spitale au deschis clinicile private actuale, cu aparatura si medicatie trimise pentru spitalele de stat…aceeasi poveste si cu farmaciile private aflate din colt in colt..unde retetele compensate sau gratuite sunt o poevste pentru ca ajungi tot cu bani sa cumperi.De ce nu am luat si noi exemplu de la sistemul medical turcesc, evreiesc, canadian, australian, sau neo zeelandez..Oare unei populatii deja imbolnavite din cauza stersului de 20 de ani o lege medicala privata ii trebuie, la fel a facut si cu legea privata a pensiilor, si acum unde sunt banii, pilonul 1-2? in buzunarele cui?Nu ajunge cati sinucigasi avem din cauza unui sistem bolnav?Domnule Marlanu poate vrei un sistem decent ,si eu vreau un sistem decent, insa eu spre deosebire de dumneata am platit CAS o multime de ani..si nu am beneficiat de mai nimic…si tot la privat m-am consultat, din pacate la aceeasi medici care sunt si la stat…dar care doar se poarta civilizat, in rest…no comment…

  • Dar doamna stie ca doar in Romania beneficiem de concedii de maternitate atat de lungi ? Stiti cumva cat dureaza in alte tari ? Va spun doar ca cel mic avea 2 luni cand mergea la cresa !!!Si nu glumesc DELOC !!!

   • Domnule Radu nu suntem singura tara care beneficiem de concedu de materniatate, atat de lungi, noi am preluat modelul , stai linistit nu am avut si nu avem guvernanti si parlamentari atat de inteligenti incat sa isi adapteze legile la proprile nevoi si necesitati , pe plan economico social-politic cu specificul tarii, noi doar am copiat ce am crezut ca e bun de la altii, oare e un lucru bun ca cel mic avea 2 luni si a mers la cresa, fie ea si o cresa ultra moderna, nu inlocuieste mediul familial, si nu inlocuieste in primul rand mama, si laptele matern.Se vede ca esti doar tata..si nu esti mama..Posibil sa locuiesti in alta tara, sau daca in Romania ai facut acest lucru sa-ti dai copilul la cresa de la 2 luni , inseamna ca doar linistea ta personala si comoditatatea caminului au contat, si fireste banii castigati unde lucrezi…No comment!!

    • Daca prin ,, COMODITATE,, intelegi faptul de a reusi la sfarsitul lunii sa-ti platesti datoriile, sa ai un acoperis deasupra capului sau doar se a incerca sa creezi un viitor mai bun celui mic, atunci ai perfecta dreptate. Crede doar ca si acum , la 3 anisori , la ora 6 e in picioare ! Si chiar daca sunt TATA ,ce crezi ? Pe mine nu ma doare ? Pe sotia mea nu o doare ??? Doar perspectiva de a lipsi de la munca ne face sa ,,transpiram,, de frica din cauza represaliilor ce vor urma. Nu tu munca , nu tu casa , HAI SA FACEM COPII !Traiasca ROMANIA si guvernantii ei ! TRAIASCA CRIZA !

     • Domnule Radu, tin sa comunic ca si eu am crescut doar un singur copil, si te asigur ca si eu am avut datorii la banci, si datorii catre stat de platit, si mai am inca, poate nu ai citit postarile mele anterioare, lucrez un program de 12 cu 24 si 12 cu 48.at mi-am crescut copilul, nici eu nu am beneficiat de concediu de maternitate, nu are sens sa ma justific de ce, poate iti vei da singur seama, un punct de reper iti dau , l-am crescut de cand avea 6 luni…Am facut fel de fel de artificii cu programul de lucru in functie de lege sa-mi pot creste copilul, l-am dus la gradinita, la varsta de 3 ani, dar tot nu l-am chinuit de la 2 luni la cresa,si nu l-am trezit de la ora 6 dimineata..la varsta de 3 ani.Oare crezi ca acest regim de “armata” la care-l supui de la 3 ani ii este benefic, mai discutam peste vreo cativa ani, cand va incepe sa bea red bull, sa reziste, coca cola, si fereasca Dumnezeu de mai rau, pentru ca parinti lui au fost mult prea ocupati cu munca si bunastarea.de viitorul copilului,,si mai putin de adevaratele lui nevoi.Nu iti dau sfaturi mai ales ca m-ai prins intr-un moment extrem de prost..si ma sa ma abtin sa spun din ce cauza…In fine ideea este simpla, nu am crescut o droaie de copii, dar si bunastarea are o limita, si datoriile ti le faci exact cat te tine plapuma si bugetul.Nu a zis nimeni ca trebuie sa lipsesti de la munca sa iti cresti copilul, eu crede-ma nu am lipsit decat atat cat a fost nevoie, si am recuperat sa nu imi poata cineva reprosa..am schimbat turele, etc,,nu are sens sa ma lungesc, special sa nu ii lipseasca copilului atmosfera de acasa,,,dupa cum ti-am zis vorbim daca vom mai avea ocazia peste cativa ani..Nu acum…Eu personal pe criza asta nu sfatuiesc pe nimeni sa faca copii intr-o tara unde viitorul nu il vezi nici macar pe linia orizontului,,,DECI SUNT CONTRA HAIDETI SA FACEM COPII CAT MAI MULTI11DAR NICI SA FAC UNUL SI PE ALA SA-L PRIVEZ DE CALDURA CAMINULUI SI DE CALDURA MATERNA SI PATERNA!! IN BENEFICIUL BUNASTARII VIITOARE!!CARE????????????ITI DORESC MULT SUCCES !!!

      • Deci esti o frustrata fara barbat.

       • Si tu esti un nesimtit. Cum poti sa spui asta unei femei?

       • Deci CEO nu era nevoie sa ma convigi ca ai un IQ sub 23% deja am vazut asta, pentru cultura ta generala sunt casatorita si daca citeai ai fi inteles ce am scris, ca am facut schimburi de ture , era logic ca am facut asta impreuna cu sotul meu, singura nu puteam face rotatie in schimburi de ture.Nu era nevoie sa fi mai grobian decat esti si decat ai dovedit ca poti fi..Geme tara de PROSTI, de ce te chinuiesti atat sa sari gardul?intra direct pe poarta si ingrosa randurile lor !!

   • Cati copii ai Radu?

  • Eu am vazut doar elicopterul peste gard, nu sistemul medical. i dont know

 19. Abia astept Apocalipsa…un cutremur,un virus,asteroid…ceva.
  Ies pe strada si va tai cu maceta,dupa ce in prealabil va jefuiesc si va fut in cur.
  Apoi va mananc.

 20. CEO !!! DACA TACEAI , FILOSOF RAMANEAI.
  Adevarul e,ca ar trebui sa faci doar posturi gen FILTRU sau alte chestii de genu(adica ce tine direct de acest “BLOG”winking.Nu cred ca esti in masura sa filosofezi si sa faci comparatii vis-a-vis SMURD.Esti jalnic cu acele comparatii( Romtelecom sau CFR) si in general toata “relatarea” ta postata aici.Nu-ti contest abilitatile si spiritul civic dar ramai acolo unde esti.Sau……daca esti asa bun si atotcunoscator,de ce nu dai din coate si sa incerci sa faci TU ceva ,referitor la “Asa popor,asa conducere”.OILE de care vorbesti fac oricum mai mult decat ceea ce faci tu.
  Nici eu nu sunt in masura sa te judec sau sa-ti judec activitatea dar nu am putut sa ma abtin avand in vedere ca in 2008 a intrat un MARLAN cu o pisicuta in mine(http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=134779&st=0) si daca nu erau oamenii aia de la SMURD,acum eram oale si ulcele.
  Eu unul m-am resemnat si a am parasit TARA LU’ PAPURA VODA.
  Si ca sa pastrez aerul MARLANESC:acum locuiesc si muncesc impreuna cu familia in Belgia,unde “imi torn pacura-n cap,arunc cu banii in caini” si fac ce vreau fara sa dau socoteala cuiva.

  P.S. Asa ca ,daca tot vrei sa faci ceva …….lasa net-ul si …DAI BICE !

  Numai bine la toti marlanii!
  .
  .
  .
  Si inca ceva……..sunt curios de cate OI sunt aici.Cine stie,stie la ce ma refer !

  • Da’ de unde stii tu cu ce ma ocup eu? Sau crezi ca sunt blogger de meserie. Cum sa-mi dau cu parerea despre propriul meu blog. Adica eu il fac si tot eu sa-l comentez? Tocmai asta e scopul blogului, sa-mi dau cu parerea despre lucruri din exterior.

   • Omule, nu stiu cu ce te ocupi si nici nu ma intereseaza , toata chestia e ca,pe acest blog(cum il numesti tu) trebuie sa fii mai rezervat (vis-a-vis de filtru pe care l-ai postat cu ceva timp in urma),sa prezinti un aer de moderator si sa postezi doar “cururi goale”.
    Este un domeniu bun(A NU SE CONSIDERA CA-L PUP IN CUR PE MARLAN) ,unde ar trebui sa se pastreze aerul MARLANESC si care, indiferent de starea in care te afli reuseste sa-ti smulga macar un zambet.
    Este o parere pur personala,poate gresesc.
    Hai te-am salutat CEO! Si capu’ sus,ca maine o sa fie mai bine.
    P.S. Imi cer scuze pentru off-topic.

 21. Adrian,nu ai inteles,nu il pupi in cur pe marlan,iei ban

 22. Dupa marea isterie declansata cu scopul de a stopa desfiintarea SMURD a venit momentul ca toti imbecilii ce consuma oxigen inutil sa-si faca aparitia pe posturile TV si sa considere public retragerea acestui proiect de lege ca o victorie a opozitiei si a societatii care, vezi doamne bine s-a unit si a reusit.
  Toata tevatura asta e pe principiul “Malina Olinescu “, nu a auzit nimeni de ea de 15 ani si cand moare si e rost sa-si faca unii imagine pe seama sa, incepem toti sa bocim in cor si sa ne smulgem parul din cap, caci vai ce mare stea.
  Cam asa si acum…Raed Arafat e in Romania de muuulti ani si a facut pentru sistemul medical din porcaria asta de tara, ce nu o sa reuseasca 15 ministri in 15 mandate de aici mai departe.Cu toate astea nu am auzit in ultimii ani sa iasa cineva pe vreun post de televiziune si sa-I recunoasca public lui Arafat meritele, sa-si exprime respectul pentru omul asta , sa-l intrebe cum merge SMURD-ul , daca are nevoie de ceva, daca-I totul bine si frumos…
  Opozitia (cat si puterea) a avut o mare durere-n cot de Arafat si SMURD pana zilele trecute cand brusc si-au dat seama ca isi pot face imagine cu acest subiect si au inceput sa-l exploateze. Au inceput sa moara de grija lui si a SMURD-ului, sa li se rupa sufletul de bietii pacienti si sa ceara sa iesim in strada..
  Am si eu o intrebare, acum cateva luni cand acelasi guvern a reformat sistemul medical, inchizand si comasand unitati medicale si s-a ajuns sa fie orase care nu au spital si serviciul medical minim pentru urgente..UNDE era opozitia? De de nu urla? De ce nu vroia sa iasa in strada?
  Cum adica poporul nu solidarizeaza doar cu omul Arafat?Pai si atunci de ce doar despre asta auzim?? De ce nu discutam despre privatizarea sistemului medical? De ce nu discutam despre alte aspecte prevazute de legea asta? Stiu ca-I surprinzator pentru multi dar legea asta nu are doar un paragraf in care scrie : desfiintam SMURD!
  Basescu isi motiveaza retragerea proiectului “Inteleg din toate semnalele publice ca o mare parte din public nu vreau schimbarea.” . Care schimbare? Singura schimbare era desfiintarea SMURD-ului???? Ca publicul doar asta a dezbatut…
  Si cum ramane cu cealalta parte de public, care vrea schimbarea?

 23. Nu sunt impotriva privatizarii… ba din contra… dar salvarile private nu vor ajunge mai repede la tine… nu e doar vechimea masinilor sau a sistemului de vina… de vina e si infrastructura… Sa luam cazul Iasiului: are elicopter SMURD… va plangeti ca nu il vedeti des la interventii. Sa faca ce? Sa aduca un semi-mort de la Letcani la aeroport? Ca nu are unde ateriza in oras… de la aeroport pana la spital ai timp sa mori si sa invii la loc de mai multe ori… Reforma in sanatate e binevenita, dar sa inceapa cu inceputul… Haideti sa nu ne grabim sa privatizam sistemul de urgente…. haideti sa facem spitale cu tot ce le trebuie… cu aparatura, de ce nu un heliport unde sa poata ateriza elicopterul… Ce s-a ales de spitalul de urgente de la Iasi? de ce nu s-a dus la capat proiectul acela? Sa-si fi bagat oare politicul coada? Atata timp cat interesul politic primeaza si nu binele bolnavului, privatizarea sistemului public de sanatate nu e buna. Privatul va pune pe primul loc profitul. Unii se vor inbogati, iar noi muritorii de rand vom beneficia de tot mai putine servicii.

 24. ‘Marlansky’, oamenii din strada nu au iesit neaparat pentru Arafat! Lumea a iesit pentru ca e satura de pramatia asta de Basescu si de lingaii din PDL!!! Asta cu grupurile pe facebook e frectie la picior de lemn, lucrurile adevarate se intampla in strada!

  • Ce se intampla in strada??tocmai imi spunea un prieten ca in Piata Universitatii erau maxim 250 de oameni…inca nu dansau pinguinul, probabil nu aveau casetofonul la ei, au plecat in graba

 25. bah esti prost…daia suntem unde suntem din cauza desteptilor k tine….privatizarea pulii tot ce s a privatizat s a dus draq …sa te futa altii la tine in tara…bah inconstientule!!!

 26. N-am citit comentariile de pana acum decat pe sarite, dar CEO… Legea aia este o catastrofa in totalitate. Ca pulimea – aceeasi care l-a votat pe basescu – habar n-are si se inflameaza ca dispare SMURD-ul e altceva, ei se iau doar suprafata cretinatatii proiectului asta de lege si pentru ca Raed are capital de imagine si a reusit sa atraga atentia UNUI SINGUR PUNCT idiot al legii astea penibile.

  Eu lucrez in domeniul medical privat si crede-ma ca sunt impotriva legii.

  Sunt impotriva servicilor de ambulante private.
  Sunt impotriva asigurarilor private de sanatate oblicatorii. Sunt impotriva a cam tot ce vor ei sa dea pe mana privatilor.

  De ce?

  Pentru ca stiu foarte bine cum se lucreaza in domeniul privat si care este balanta intre bani si a face un bine pacientului.

  In momentul de fata este de ajuns cat s-a privatizat si cata felie a fost lasata privatilor in domeniul medical, mai mult nu trebuie si nici nu e nevoie. Nicaieri in Europa asta civilizata nu e diferit.

  Din pacate mizeria si dezastrul din spitale nu o sa se rezolve cu o lege sau cu iesitul in strada.

  • +10 pt commentul tau care sincer mi se pare cel mai scurt-si-la-obiect de pana acum. Pentru toti ceilalti: De ce kkt nu ati sarit in sus cand s-a privatizat Petrom? Cfr? Metrorex? Romtelecom si altele? Mi se pare urat ca ii dati lui Ceo in cap pentru ca spune ce gandeste. Suntem oameni deci gandim si asta ne separa de animale ( si de unii oameni chiar ). si ca incheiere….daca fac pe facebook o pagina in care sa instig la REVOLUTIE SI LA MOARTEA CORUPTILOR o sa am acelasi ” succes ” ?

   • Titlul meu anticipa urmarile. tongue

   • Privatizarea CFR-ului, a Romtelecomului si a Petromului nu ne afecteaza in aceeasi masura cu privatizarea sistemului public de sanatate… Daca pentru primele inca mai avem alternative (nu exagerat de fericite, dar avem…winking… la “sanatate” ne arde pe toti… Omul sarac nu e afectat de cresterea pretului la benzina in mod direct (doar de reflectarea cresterilor in costurile de productie, transmise in cele din urma la pretul de pe raft), Romtelecomul ofera aceleasi servicii de KKT, dar totusi la o calitate mai buna, iar CFR-ul… e tot mai putin utilizat… Mai mergi cu trenul doar daca te duci dupa moarte (si cu siguranta devii nemuritor)… Si analiza poate continua, dar cred ca ati inteles ideea… Atata timp cat te poti asigura in regim privat doar pt servicii complementare la foduri private de sanatate, si nu pt pachetul de baza, noi o sa contribuim la sistemul public si o sa beneficiem de fix KK… Banii o sa se duca la privatii care asigura servicii asa cum le asigura, iar noi o sa scoatem bani pt fiecare asipirina administrata de sistemul public… Ajungi intr-un spital si o sa poti solicita servici suplimentare (gen a doua opinie medicala), dar nu o sa putem beneficia de cele din pachetul de baza “garantat de stat” (o sa ai a doua opinie medicala, dar fara prima, decat daca prima e oferita de o infirmiera sau de paznicul de la intrarea, sau o sa ai rezerva cu regim hotelier, dar nu o sa calce piciod de medic in ea). Uite de aia se agita lumea mai mult in cazul de fata decat in cazul privatizarilor de KKT din trecut…

 27. Un popor de orbi prostiti de un chior!

  • Este logic! Totdeauna un grup de orbi va fi condus (sau prostit, cum zici tu) de un chior!

   • Numai copiii si ţaţele proaste de la ţară se leaga de defectul fizic al unei persoane. “Chelu”, “Chioru”, “Piticu’ “… Să fim serioşi. Am văzut destui “domni” în salopete făcând politică folosind astfel de epitete la 8 dimineaţa la un pet de bere pe un ger de crapă pietrele. E incompetent Basescu? Spuneţi asta! Fură? Spuneţi asta. Dar nu vă legaţi de cum arată, e pueril. Nu stiu câţi dintre voi au auzit de Stephen Hawking… Sunt curios ce v-ar trece prin cap când l-aţi vedea, domnilor!

    • Traducatoru, pai tu compari un geniu al fizicii, care a avut nefericirea de a avea o dizabilitate fizica, dar totusi a fost un mare fizician, cu “Chioru,Chelu, Piticu, ” de care vorbesc domnii ce beau bere la pet , la ora 8 dimineata, pai pe cei din urma “C,C,P” chiar acestia ii reprezinta, adica domnii ce beau bere la pet, nu ca tu nu ai fi bautor de bere, dar tu faci politica “fina” gen Golden Blitz, din pacate si unii si altii tot la gard , scuzati expresia pisati berea, indiferent ca e la pet, sau o bere mai selecta sau tot la WC vomati vodca , vinul, etc deci care este diferenta intre domnii cu berea la pet si cei ce fac politica “fina” tip Golden Blitz..?Pai “C,C.P” nu au nici o dizabilitate fizica, la e ei mult mai grav , se numeste paranoia…si nici pe departe nu sunt niste genii, deci comparatia este egala cu 0 ….Cat despre Stephen Hawking tot respectul ca in pofida handicapului sau a ajuns acolo unde a ajuns, si este unul dintre cei mai buni fizicieni,,cum poti face o astfel de comparatie. Base NU numai ca este incompetent si ca FURA dar handicapul lui este mult mai grav decat scleroza amiotrofica,,si se numeste PROSTIE….nu faptul ca are calvitie, sau ca e Pitic, BOC ii face urati, uratenia sta in faptele lor, si in rautatea lor, actiunile lor sunt incalificabile faptul ca se cred mai presus de orice si nu au respect fata de poporul pe care au pretentia ca il conduc..(nu ca ar fi in stare de asta)

     • happy Nu ai fost convingător. Îmi menţin părerea: o persoană cât de cât inteligentă nu se leagă de defectele fizice ale altora. Comparaţia mea nu e menită să-l ridice în slăvi pe Băsescu, e doar o încercare aparent eşuată de a deschide ochii “celor mulţi” – vorba Lăpuşneanului – care nu se pot debarasa de “uite’l pă chioru’ / ştirbu’ / chelu’ / ciungu’ / năsosu’ “. Repet: e ceva pueril. Uite ce ai mai scris tu: “nu ca tu nu ai fi bautor de bere, dar tu faci politica “fina” gen Golden Blitz, din pacate si unii si altii tot la gard , scuzati expresia pisati berea, indiferent ca e la pet, sau o bere mai selecta sau tot la WC vomati vodca , vinul, etc deci care este diferenta intre domnii cu berea la pet si cei ce fac politica “fina” tip Golden Blitz..?” Scumpule, eu nu fac politică şi nu beau. Care e cel mai inversunat adversar al lui Basescu, Ponta? Să zicem că el… Dacă aici se spunea “ochelaristul de Ponta” sau mai ştiu eu ce defect îi găsea vreunul – tot textul ăla îl scriam. Dacă se găseşte vreuna să râdă de tine că ai penisul mic o să sar în apărarea ta. Că “argumentele” gen “chioru’ ăla” sau “m*ie javrelor!” … cum să spun să înţelegi… “n-au valoare” !

      • Pacat traducatorule ca nu ai inteles nimic din raspunsul meu , mai reciteste-l si ai sa intelegi poate la ce ma refer, ai apropos nu ma deranjeaza sa-i spun lui Ponta ochelaristul, insa eu am un alt apelativ, MickeyMouse, nu comentez de ce..ca oricum nu vei intelege..Pentru mine si pentru altii toti poarta acelasi nume si aceeasi “uratenie” de 20 de ani indiferent de culoarea politica pe care o au..baturori sau nu de bere fina pe care o pisca la gard

 28. 1. Oaia se aplica nu doar la romani si nu te poti opune oii chiar de esti lupul
  2. Legea sanatatii este o bucata din 10 parti care cica se gandesc dar nu sunt gata inca. Asta e o mare buba!!! Au stat 4 ani la ea dar nu au norme de aplicare!!! Americanii au o lege de 3-4 pagini si un hambar de norme de aplicare puse in acelasi timp cu validarea legii, nu “urmand ca in 6 luni sa apara normele”. Treaba facuta de oameni prosti.
  3. Oamenii nu sunt impotriva unui sistem de sanatate ci impotriva schimbarii unui procedeu de urgenta care merge f bine. Si care desigur ca se va optimiza mai mult dar nu are nevoie de o lege noua.
  4. Legea nu ai citit-o bine. Nu esti tu vinovat dar marea pacaleala este ca nu vezi spatiile hoale, locurile care lasa loc de interpretari. Orice chestie neclara DAUNEAZA…consulta un avocat. Punctual spune ca urgente pot avea si privatii, mai precis: statul, primariile si spitalele private. De aici interpretarile, in ce proportii???
  5. Restul e blogoree pe net, aberatii ale unui popor intentionat dezinformat, istet dar luat dreot prost

  • Magicianule ti se pare cumva ca nu exista servicii private de urgenta in Romania si acum, scuze dar tu esti prost informat, baga pe net BGS .PULS etc, servicii de urgenta private, si ai sa gasesti destule, cu tarife foarte piperate, in beneficul lor.Ideea era urmatoarea, ca si aceste servicii de urgenta private, existente si cele viitoare inclusiv un SMURD privat(eventual fara dr ARAFAT), sa suga din banii populatiei, nu doar de la cei ce lucreaza in mediul privat si deja au cartele la anumite clinici private, unde li se ofera un pachet de servicii, ci sa plateasca si amaratii de pensionari, care oricum unii deja platesc o cota parte la CAS, si persoanele cu dizabilitati, pensionarii pe caz de boala, sau de urmas , si salariatii de la stat (platitori deja de CAS, unii nu au avut poate nevoie nici macar de o reteta) de ani buni, sa mai plateasca inca o asigurare privata, exact cum a fost chipurile cu asigurarea privata la pensie , pilonul 1 si 2 si 3, bani care s-au dus unde? ca deja s-a stopat plata…Deci mai simplu spus tot din buzunarul cotribuabilului sa suga si privatii in continuare dar cumva legal, ca oricum o faceau , probabil nu ai fost la spital in ultimii ani sa vezi ca mai mult de 1/2 din investigatii le faci tot la privat, pe unde au medicii relatii sau contracte de colaborare..Exact ca si in invatamant unde profesorii au contracte de colaborare cu anumite edituri sa cumperi culegeri sau manuale…si de unde isi iau comisioane..Daca vrei sa faci un RMN sau tomograf la spital, cu indicatie de la medic si sa platesti cota parte din CAS raspunsul va fi, nu functioneaza aparatul, nu avem substante de contrast, veniti peste o luna, etc bla bla …sau mergeti la cutare clinica privata ca acolo am eu ca medic incredere,,si va costa atat..(suma)aceesi poveste si la analize, nu va putem face cutare analiza ca nu avem markeri , dar mergeti la clinica privata (cutare) si o faceti cu plata,,ex sunt nenumarate,,

 29. Am vazut in josul articolului un like,sa inteleg ca astepta de la noi un semn?Se crede cumva Panurge?cel cu oile?sau doar berbecul?

 30. Cruda realitate: ROMANII SUNT MASOCHISTI. Cand li se propune sa le fie bine, ei ies in strada si fac mitinguri. II auzi pe unii ca striga cat ii tine gura “ca unde sunt banii…unde sunt banii?”
  Bai tampiti de oameni: vreti banii? Banii se duc la un bolnav de cancer care necesita medicamentatie de 10000 lei pe luna. Vreti bani? Faceti cancer si primiti banii!

  • Te inseli amarnic! Doar foarte putini din bolnavii de cancer primesc medicatia in valoarea pe care ai spus-o tu, iar unii chiar deloc, deoarece:
   1 Trebuie sa fii cineva in tara asta (nu ma refer la un sportiv sau actor de valoare, ci la politicianul de la putere, vedeta TV etc)!
   2 Sa ai pile, cunostinte si relatii (PCR)!

   Referitor la postarea ta CEO, trebuie sa stii ca privatizarea prin noua lege se facea pe aceiasi bani ai Casei de sanatate, iar eventualele noi taxe pentru sanatate culese de la contribuabili, se duceau tot unde s-au dus si pana acum! Adica in NEANT!!!
   La noi in Romania (care este un stat mai comunist decat pe vremea impuscatului) inca nu exista concurenta intre firme, ci mai ceva ca un monopol de stat – povestea cu oile se aplica doar smecherilor privati (sau privatizati), indiferent de originea lor (vezi cresterea pretului combustibilului la toti distribuitorii, sau salariile care se acorda in mediul privat – minim pe economie, sa nu imbogatim statul!) – adica un cartel pe fiecare domeniu de activitate si indiferent de jucatori: stat sau privat!

  • TheBigi cred ca glumesti, nici macar bolnavii cu leucemie nu primesc nimic gratuit , si sangele de care are nevoie il cumpara cu bani grei, si pe usa din dos, chiar daca se duc colegii de serviciu sa doneze sau familia, mai dispare din el pe parcurs de la sala de donare si pana la salon…de medicamente nu mai vorbesc..mai bine spune fereasca Dumnezeu sa faci tu un cancer, banii de la CASMB etc s-au furat …punct..la fel ca si alte venituri contribuabile…

 31. Adal, esti praf amice!

 32. Cred ca e greu de inteles ca doar concurenta aduce beneficii. De ce smecherila a renuntat atat de repede la viitoarea lege ; nu i-a iesit de vreo vodculita ; sau poate s-a speria vazand MULTIMEA ce protesta ?! Oricum de la sistemul nostru sanitar se pot prelua doar datoriile .

 33. Arafat a fost doar scanteia, oamenii acum protesteaza din cu totul si totul alte motive, nemultumirile s-au strans si totul a sarit in aer in momentul cand Arafat a fost umilit public de catre presedintele acestei tari.

  btw
  Cine a cerut retragerea acestei noi legi a sanatatii din dezbatere? Basescu.
  I-a vazut cineva pe Ministrul Sanatatii si pe premierul Boc in aceste zile? Nu, din nou Basescu a vorbit pentru tot guvernul.

  Nu e nimic in neregula cu asta nu?

 34. Oile astea de care vorbesti tu s-au fript de fiecare lege noua, ce au venit la pachet cu lacunele din dotare si bineinteles cu persoanele influente anuntate din timp de lege si de oportunitatile ei. Romanii se tem de sistem asta infectat ce ne conduce cred ca mai tare decat l-au urat pe Ceausescu. Legea suna bine, e frumos cosmetizata, la prima vedere bine intentionata, dar dupa atatea iluzii cate ne-a servit la fileu tara noastra draga cu fiecare schimbare nu prea mai are nimeni curajul sa creada in schimbare.
  Revenind la oi, din punctul meu de vedere, toti acesti oameni care il sustin chiar si orbestepe Raed Arafat, o fac in speranta ca e un om care nu s-a infectat din mizariile conducerii tarii noastre. Orice om nou intra in administratie are de ales, intra in jocul jegosilor de la conducere sau pleaca, Arafat a ales sa plece, si-a dat demisia. Chiar daca are si el la randul lui interesele lui, nu le poti compara cu interesele unui nenorocit de clan, ca altfel nu cred ca ii pot numii pe politicieni. Politica este deja un joc al politicienilor la un nivel mult mai inalt decat si-l imagineaza omul de rand.
  Raed Arafat poate fi omul in care romanii sa mai aiba curajul sa se increada. In savarina din mana intinsa a lui Basescu (pe care cu rusine spun ca l-am votat in necunostinta de cauza ca sa scap de alti nenorociti de la vremea respectiva), NU MAI CREDE NIMENI !

 35. Nu exista firme care sa vina cu fonduri prorpii,privatizarea va face decat sa administreze in mod mult mai prost banii deja existenti pt serviciul de urgenta….care astfel se vor imparti in 2..

 36. ok . ok. marlane … tu ok. , eu ok. dar cei de la tara? sau cei din orasul podul turcului? (90%) someri .. parintii lor? elicopterul ala al tau face 4 zile din ohio ->podu’iloaiei …
  ambulanta sa zicem bigies(BGS) face o intubare la 2 luni .. un echipaj SMURD 5 pe zi … despre ce vb ? de performante? vrei performante fiscale? CMU- centru medical urinea…aa.. unirea.. a omorat un copil acu 1 an si … ce crezi, acum nu mei e unirea pulii mele este regina maria … mai moare unu…. si e ducele de cruce rosie ,… las-o in pula mea … nu se vrea … dar cred ca oaia aia “prima” esti tu Marlane! o sa ne descarcereze cu bonuri de masa sau vouchere rabla!

 37. Am citit doar partea cu ‘De ce este malefica privatizarea?’ si mi-am adus aminte de prima oara cand am ajuns la UPU. Era sambata, ma durea in gat, stare nasoala, febra foarte mare. Zic ‘hai ca nu-i chiar asa grav, trece cu niste paracetamol si algocalmin’ …am luat una, am luat doua. Nimic! Sun-o pe dr de familie, ia ospen(contine penicilina). Nimic! La 7 seara ma duc la UPU la spitalul de langa mine(Spital de Urgenta). Ma ia asa de la intrare ‘Mai fetito, n-ai auzit de ORL?’. Zic ‘Hai lasa, poate are o zi proasta’. Ma inregistreaza asistenta, ma trimite la usa unde sunt urgentele minore. Astept acolo(ca nu aveau paturi) alba la fata, ma mai intreba cateodata bodyguardul daca ma simt bine, si daca e chiar asa grav sa intru. Zic ‘Sunt fata cu bun simt, nu e chiar asa grav, asa ca ii las sa isi faca treaba cu ceilalti pacienti’. La un moment dat iese un asistent ma intreaba ce am, si dau de aceeasi problema ‘Mai fato, dar tu n-ai auzit de ORL?’. Mda, si asistenul avea o zi proasta. La un moment dat ma baga inauntru, imi ia temperatura(m-a lasat cu termometrul vreo 15 minute pana si-a adus aminte cineva si de mine), mi-a mai facut niste controale din’astea minore. Imi baga o perfuzie, trecand cu vederea faptul ca atunci cand mi-a introdus branula, a avut un asa simt al gaurii incat mi-a murdarit tot patul cu sange, si evident si pe mine. Se termina perfuzia, temperatura incepe sa scada. Ma duc la Radiologie ca vezi doamne ‘Se aude ceva la plamani’. Vin cu radiografia(inclusiv cea la inima). Nimic! In sfarsit se termina. Imi da un kil de pastile. O inteleg, era medic rezident. Totul s-a intamplat cu 2 zile inainte sa am primul examen la Bac. Sistemul e prost, mori pana te baga cineva in seama, dar ma multumesc cu faptul ca macar m-au tratat(adica mi-au dat tratament) OK, si s-au terminat problemele. De atunci imi pun o mare intrebare ‘De ce de la Spitalul de Urgenta te trimit la spitalul specializat pentru ce ai, atata timp cat acolo se trateaza orice fel de urgenta?’. Sper sa nu mai ajung la UPU. Norocul meu a fost ca in camera era curat.

 38. de curiozitate…tu ai citit legea sa vezi unde sunt problemele?

 39. Desi nu ma impac cu ideea, se pare ca inclin si eu sa fiu o marlanca….frate, ma bucur ca sunt si oameni realisti, tu ai pus punctul pe ,,i”. Problema e ca de o saptamana, dau numai peste capsomani dornici de distrugeri si radicalisme, prea putini se gandesc pasnic si civilizat, la stabilitate.

Leave a Reply

Required fields are marked *.