Idei Marlansky™ (Ia să-mi mai atrag niște antipatii)

| 13 Comments

Dată fiind situația actuală, mă gândesc să înființez Asociația Protestatarilor din Ianuarie 2012 (API 2012). Am fost și eu în stradă, doar v-am arătat AICI că am făcut și poze, deci sunt îndreptățit să înfiintez o astfel de asociație.

Văd că se vorbește din ce în ce mai des de “dictatorul Băsescu” și de faptul că acum e “mai rău ca pe vremea lui Ceausescu”. Făcând o deducție logică, mă gândesc că cei care îl vor da jos pe “dictator” merită să capete distincția de “eroi naționali” și să primească drepturi superioare celor primite de revoluționari. Și dacă tot ne comparăm cu ei, ia să vedem ce bază de pornire avem pentru ce urmează să primim de la stat în calitate de eroi ce au salvat patria:

Potrivit Legii nr.341/2004, revoluţionarii au dreptul la o indemnizaţie lunară reparatorie astfel:

Ca urmaş de erou martir are dreptul la o sumă de:

2020 lei – soţul supravieţuitor al celui decedat, dacă nu s-a recăsătorit;

918 lei – fiecare dintre părinţii celui decedat;

2020 lei – fiecare dintre copiii celui decedat, până la majorat sau până la terminarea studiilor, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, indiferent în întreţinerea cui se află.

Ca luptător rănit are dreptul la o sumă de:

3672 lei – marii mutilaţi;

3213 lei – persoanele încadrate în gradul I de invaliditate;

2754 lei – persoanele încadrate în gradul II de invaliditate;

2295 lei – persoanele încadrate în gradul III de invaliditate;

2020 lei –persoanele neîncadrate în grad de invaliditate.

Ca luptător reţinut are dreptul la o indemnizaţie de 2020 lei;

Ca luptător remarcat prin fapte deosebite are dreptul la 2020 lei;

Indemnizaţia de îngrijire pentru marii mutilaţi şi persoanele încadrate în gradul I de invaliditate primesc o sumă de 918 lei;

Indemnizaţia lunară adăugată la pensia pentru limită de vârstă în valoare de 1102 lei.

Pe lângă indemnizaţia lunară reparatorie persoanele care au obţinut potrivit legii titlul de Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, respectiv, Urmaşii de erou-martir beneficiază, şi alte drepturi din care putem enumera:

– prioritate în asigurarea unei locuinţe din fondul disponibil de locuinţe sociale, în localitatea de domiciliu, dacă nu au deţinut în proprietate o altă locuinţă până la data atribuirii;

– stabilirea chiriei la nivelul minim prevăzut de lege pentru locuinţele din fondul locativ de stat, dacă dispun de un venit lunar mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe economie;

– cumpărarea sau închirierea cu prioritate, fără licitaţie, din fondul de stat, a unui spaţiu comercial sau de prestări servicii corespunzător, cu o suprafaţă utilă de până la 100 mp

– accesul gratuit al copiilor la creşele şi grădiniţele din subordinea administraţiilor locale, precum şi asigurarea gratuită a rechizitelor pentru şcolari, dacă venitul lunar este mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe economie;

– acordarea unei subvenţii de stat egale cu 50% din dobânda aferentă unui credit bancar de până la 20.000 euro, contractat pentru cumpărarea sau construirea unei locuinţe în localitatea de domiciliu, dacă nu au deţinut sau nu deţin o proprietate locativă, precum şi posibilitatea garantării creditelor contractate cu indemnizaţia calculată conform prevederilor prezentei legi;

Și la urma umei, de ce să nu înființez o asociație care să reprezinte drepturile protestatarilor, doar la nivel național există aproape 200 de asociații ale revoluționarilor din decembrie 1989, dintre care 70 au dreptul să elibereze certificate de revoluționar. Cei care au pus mâna pe un certificat de revoluționar pot considera că le-a pus Dumnezeu mâna pe cap. Și nici nu există prea mulți, astfel de norocoși. Secretariatul de Stat al Revoluţionarilor (SSPR) a dat publicităţii în Monitorul Oficial nr. 467 bis din 7 iulie 2010 lista revoluţionarilor care au primit certificate conform legii 341/2004, în care se regăsesc un număr de 21243 persoane împărţite astfel: 2059 de urmaşi de eroi martiri (9,7%), 2226 răniţi în revoluţie (10,5%), 588 de reţinuţi (2,8%), 169 răniţi şi reţinuţi (0,8%), 16012 luptători în revoluţie remarcaţi prin fapte deosebite (75,3%), 189 de participanţi la revoluţie (acesta din urmă, titlu pur onorific) (0,9%). Dintre aceștia, o parte aveau în 1989 vârste de 10 si 14 ani, alții erau în închisoare, alții sunt foști securiști și tot așa…
Evident că o bună parte din “luptătorii remarcați prin fapte deosebite”, văzând că au o indemnizație de 2020 lei (500EU) de la stat, nu au mai pus mâna pe muncă după revoluție. Au intrat în rândurile jucătorilor de table din parcuri sau al drojdierilor de cârciumă. În timp ce marea majoritate a populației acestei țări se chinuie să muncească pentru nici jumătate din indemnizația revoluționarilor, ei au trait foarte bine timp de 22 de ani. Anual, câteva milioane de euro din bugetul statului au mers la acești paraziti. Nu vreau să fiu înțeles greșit, unii chiar au murit, altii chiar au fost răniti dar în jur de 17000 de oameni au supt bani de la bugetul statului doar pentru faptul că au iesit în stradă și au țipat.

Evident că astăzi tot ei sunt cei care țipă cel mai tare. O viață au așteptat să vină indemnizația lunar și când au văzut că poștașul nu-i mai vizitează, iar ei nu au produs nimic toată viața, șocul a fost imens.
Dar să revenim la propunerea mea. Înființăm asociația și cerem o indemnizație de 600Eu (și celelalte drepturi) lunar pentru toți cei care au iesit în stradă zilele astea. Eu mă ofer să fac lista, iar solicitările le primim în mail pe adresa site-ului. Doar avem merite deosebite, nu?
Pentru cei care nu știu cine a folosit arme de foc la revoluție, pot rezuma eu în cateva cuvinte. Populașia a primit arme de foc în “fabrici și uzine” pentru a apara țara de “teroriști”. Pe bază de buletin, muncitorii primeau câte un AK-47 (a se citi Kalaș) și erau trimiși în stradă. Astfel, s-au împușcat ca proștii între ei, fiecare crezând că împuscă teroriști. Mai sunt și cei care au fost împușcați de armată, la ordinele unor tâmpiti. O parte din arme nu au fost recuperate nici până acum.

Așadar, nu a existat un inamic extern. Veteranii de război nu au beneficiat de atâtea drepturi, deși ei au avut în față un inamic.

P.S. Pentru cine e idiot și nu se prinde, eram ironic. Nu înființez API 2012. La muncă!

Comments

comments

13 Comments

 1. Din pacate e greu cu munca. hai mai bine sa facem asociatia asta

 2. bine ca bunicul meu s-a luptat in al doilea razboi mondial la baioneta si ajungand ranit de schije (veteran) nici acum la 91 de ani nu vrea sa-mi zica cati oameni a omorat sau cati prieteni au murit in jurul lui,chit ca in fiecare an cumpara o coroana si o depune la cimitir.comunisti i-au confiscat animalele din grajd plus o masina de treierat iar el mi-a spus acum ceva vreme “vezi nepoate…am luptat un an si primesc bani de veterani zeci de ani” si totusi are 250 ron si i se parea mult .a fost in front cu arma in mana ptr tara.ei sunt eroii nu revolutionarii care au stat in fata tel. si au cules laurii dupa.

  • Iti dau dreptate. Strabunicul meu a trecut prin cele 2 razboaie mondiale fara nici o rana, si niciodata nu a spus cate persoane a ucis sau ce s-a intamplat. Desi a avut cosmaruri multi ani, niciodata nu s-a plans ca nu era privit cu respect, ca nu era considerat erou (desi avea destule decoratii), sau ca nu l-a scaldat statul in bani pentru ca a luptat. S-ar intoarce in mormant daca ar vedea oameni ofticati ca nu primesc bani fiindca au luptat pentru libertate. Falsii revolutionari de astazi ar merita scuipati intre ochi si afisati pe un “tabel al rusinii”.

 3. Articolul asta e riscant, le dati idei ! Eu cred ca infiinteaza astia o asociatia care sa apere drepturile basistilor (care, intre noi fie vorba, merita indemnizatii…pan’ la urma si retardul mintal e handicap big grin )!
  Caut prieteni traficanti de arme, vreau un transport….sa dam oamenilor! Daca se impusca intre ei ca prostii e un castig, mai scapam de manelisti, cocalari, pitzipoance si chiar ceva basisti sub acoperire (dupa modelul alora care acasa asculta manele dar o ard rapperi).

 4. Hai sa-ti dau motive sa imi interzici din nou accesul pe site pentru ca basismul tau e uluitor CEO. Ce zicea Carmaciul aseara la TV cu voce tremuranda? (care spune multe). Iliescu, revolutie, mineriade, comunisti, securisti. Vechile obsesii cu care a prostit multi prosti in 2009. Tu ce spui acum? Ca cei care ies in strada sunt revolutionari parati care timp de 22 de ani si-au luat indemnizatii false. Ca practic nu exista oameni care pur si simplu s-au saturat de comportamentul extrem de comunist si tupeist al Carmaciului si al slugilor lui. Probabil ca si in alte tari, oamenii care au iesit sa protesteze sunt tot revolutionari parati, eventual platiti de opozitie sau altele nu? Eu nu zic ca nu exista revolutionari parati sau altfel de oportunisti care si-au piedut pomana de la stat si acum sunt disperati. Dar exista pensionari, profesori, doctori, etc. care sunt extrem de afectati de “politica” Carmaciului si slugilor portocalii. Stiu, Basescu e anti-comunist, anti-securist si anti-coruptie si le-a dat-o grav peste nas la oportunisti care acum ies in strada sa-l injure nu?

  • Tu asta ai inteles??Ca-i vorba despre faptul ca cei iesiti in strada “sunt revolutionari parati care timp de 22 de ani si-au luat indemnizatii false”?? Poate am inteles eu gresit…dar am perceput cu totul alt mesaj. Traiam cu senzatia ca-i despre muuuulti frecatori de menta de meserie care incaseaza muuuuulti bani de la stat pentru simplu fapt ca au iesit in strada in ’89 si au facut NIMIC!

 5. “Anual, câteva milioane de euro din bugetul statului au mers la acești paraziti.”
  Revolutie sau nu, ei au avut curaj si au iesit in strada pentru a striga contra lui Ceausescu !
  Datorita lor azi poti tu sa freci menta pe blog si sa aberezi fara sa iti fie teama ca iti bate cineva la usa si te umfla cu duba.
  Sincer, nu mai fa politica, nu te prinde, rezuma-te la afise cu administratorii de bloc.

  • citeste cartile scrise de Grigore Cartianu..si apoi sa vorbesti despre scarnaviile alea care iau bani degeaba…volumul 1-Sfarsitul Ceausestilor..volumul 2-Crimele Revolutiei volumul 3-Teroristii printre noi…..daca nu le gasesti…ti le pot imprumuta….o sa-ti schimbi radical parerea despre circul ala din 1989happy a..si citeste-l si pe Alex Stoenescu..e un istoric….asa ca..sa-i ia dracu pe revolutionarii astia de doi lei…

 6. Problema nu sunt cei care chiar au iesit in strada in 89 si care chiar au facut ceva. Sunt oameni care sub imperiul fricii inradacinate in oasele lor prin 40 de ani de comunism au avut curajul sa iasa din casa si sa strige “jos ceausescu”. Ca beneficiile au fost si sunt exagerate, este cu totul altceva. Ca au fost stabilite de catre cei ce reprezentau puterea legislativa atunci pt ca tocmai ei insisi sau rude, prieteni etc aveau de castigat, este iarasi altceva. Ca multi dintre “revolutionarii” care beneficiaza de respectivele facilitati, in zilele respective nu au iesit din casa decat pentru a se intalni cu altii ca ei si sa bea ca porcii prin cine stie ce cotlon (sau nici macar atat), este, din nou, cu totul altceva.

  P.S. s-au dat AKM-uri nu AK-47-uri

 7. hai sa-ti trag ceo! Privitor la comentarii multi sunt in plop, si le curge din gura de porstie, iar jocurile pe calculator i-au indobitocit si mai tare. AKM=Automat Kalasnikov modernizat, asa le spune la noi, iar Ak 47 varianta americana, care e aceeasi marie cu alta palarie. Privitor la saracia in care traim, e si normal sa iasa lumea in strada, deoarece ne-am saturat sa ne ducem cu 50 euro in supermarket si sa cumparam 10 produse, iar in alte tari cu 50 euro cumperi un cos plin cu diverse bunatati, ne-am saturat s ane ducem la pompa cu 20 lei si sa luam 3 litri de benzina, ne-am saturat sa dam spagi pentru a intra in servici, sau a nu ne da afara, ne-am saturat sa ne inbracam cu gunoiul altora. Cei care nu traiesc ca noi sa se abtina si sa-i faca cunilingus in continuare marinarului. Si chiar daca pleaca marinarul si echipajul lui tot nu rezolvam nimic, pentru ca vom fi prosti cum am fost si pana acum si vom pune Uslistii la carma. Oricine vin in momentul de fata la putere nu va face nimic, deoarece noi traim doar din importuri, nu producem nimic, suntem plini de datorii. Basescu stie ca nu poate face nimic, deoarece suntem in cacat pana in gat, asa ca sansa lui este sa fure in continuare si sa ne minta ca va fi bine. Basescu merita sa fie dat jos, nu pt faptu c anu face nimic ci pentru faptul ca prea ne fura si ne face “tiganca imputita”, “gaozar” etc. Care presedinte din lumea asta in discurcul lui “cu poporul” spune ca el sta pe facebook si ca are simpatizanti. Pai asta e hal de presedinte? Cine vrea s-ami dea la muie Go, cine e deacord cu mine Go. Pace si respect, si jos gaozaru numaru 1, al tarii.

  • scuze pentru greselile gramaticale, dar nu merge editul.

  • ak-47 e varianta …. americana? rolling on the floor))))

   “Privitor la comentarii multi sunt in plop, si le curge din gura de porstie, iar jocurile pe calculator i-au indobitocit si mai tare.” ….. te-ai descris perfect amice happy

   pt cultura ta generala: “ak-47” nu este o varianta. e chiar prescurtarea denumirii armei create de Kalasnikov in 1947. AKM-ul este varianta imbunatatita si folosita, tot in Rusia pentru prima data, cu vreo 10 ani mai tarziu. si nu mai pune virgula inainte de conjunctii coPULAtive winking

 8. laughing In prima etapa curgeau balele, a doua parte parca ne usturau ochii , iar a treia parte parca ne-am trezit la realitate…. Bravo CEO , cat despre comentari. …..

Leave a Reply

Required fields are marked *.