Marketerul diletant

| 3 Comments

Da, e un blog. Mai și scriu pe aici.
În activitatea mea dau peste tot felul de persoane, mai mult sau mai putin pregătite, dar una m-a determinat să scriu aici.
A apelat la mine în calitate de “founder” al unui business care încă nu există. Mereu cunosc oameni care îmi spun direct ce știu să facă și ce nu, însă această persoană încearcă să se impună printr-un limbaj de specialitate presărat cu multe cuvinte în engleză din jargonul de marketing (adesea folosite incorect) și o atitudine de atotștiutor. Băi frate, dacă vorbești tare, te îmbraci în costum și folosești cuvinte citite cu o seară înainte într-o broșură de genul “Cum să faci primul milion”, nu înseamna ca ești businessman.
Dacă apelezi la oameni și firme să-ți facă diverse, citește puțin înainte pentru că nu toată lumea e fair ca mine și îți spune valoarea reală și dacă ai nevoie sau nu de ceea ce spui că vrei. Când am primit cererea de oferă cu obiectivele, am considerat că oricum n-o să putem colabora vreodată, așa că am scos colții. Obiectivul era ceva de genul: “Peste o lună să fim bogați pe spinarea ta.” Cifră de afaceri ‘jdemii de euro (deși acum e doar o idee de afacere).
Am desființat tot: formularea obiectivului S.M.A.R.T., ideea în sine, punctele tari, oportunitățile pe piață, până și greșelile de ortografie și folosirea incorectă a termenilor (de această dată în scris). Numai nu i-am făcut proști pe față.
Răspunsul:
Va mulțumim pentru sfaturile utile în această fază a proiectului și așteptăm cu mare interes să colaborăm cu dumneavoastră.

Nu, nu aveți nevoie de executanți. Schimbă managerul. Pleacă tu!

Comments

comments

3 Comments

  1. Ia zi marlane, se poate trai doar din venitul de pe http://www.marlani.ro ?

  2. Marlane a fost o intrebare. Esti subtil…dar esti cel mai tare…dupa cum stii si tu.

Leave a Reply

Required fields are marked *.