in

Kind reminder ca in sectorul 6, dar si in Bucuresti, masinile acopera asfalt nou dar oamenii stau in aceleasi blocuri nerenovate de cand au fost construite. Traiasca modelul Baluta

Kind reminder ca in sectorul 6, dar si in Bucuresti, masinile acopera asfalt nou dar oamenii stau in aceleasi blocuri nerenovate de cand au fost construite. Traiasca modelul Baluta

Kind reminder ca in sectorul 6, dar si in Bucuresti, masinile acopera asfalt nou dar oamenii stau in aceleasi blocuri nerenovate de cand au fost construite. Traiasca modelul Baluta

postat de Maimutazburatoare

17 Comments

 1. Stai sa aflii cate revizii si reparatii ale structurii de rezistenta a blocurilor au fost facute in ultimii 32 de ani :)))))

  >!zero, o sa ne pice in cap!<

 2. Cred că nu primăria e proprietar pe blocurile astea și nici nu sunt sub administrația lor.

  De ce să nu se renoveze și vilele din Pipera în cazul ăsta, sau din Cotroceni?

 3. Cand statul da lege ca se acopera 80% din renovare prin fonduri nationale sau europene, primarii decid sa acopere restul de 20%, spune mi tu cum sa le spun vecinilor trebuie sa fim singurii prosti care si fac singuri.

 4. Postare inutilă. Normal că sunt blocuri care trebuie reabilitate. Daca vrei sa beneficiezi de aportul statului pe care îl tot menționezi in thread, trebuie sa înscrii blocul pe lista, cu acordul tuturor locatarilor și să astepti până îți vine randul. Vrei sa fie reabilitat mai repede de atât? Convinge vecinii sa îl faceți în regim propriu. Nu există atât de mulți bani pentru a face toate blocurile in același timp și nici nu este fizic posibil. Faptul că tu te lamentezi de un lucru care îmbunătățește chiar calitatea vieții locuitorilor pentru că primarul nu face alt lucru e penibil. E un contrast puternic între abordarea lui Băluță de a betona peste tot, fara copaci, de a amenaja parcări pe trotuar și abordarea lui nea Ciucu de a amenaja parcări cu copăcei, spatii verzi, de a monta stâlpișori chiar și pe trotuarele late de 6m unde parcau mașinile pe două rânduri.

 5. Cand le-a intrat in sange in halul asta subventia bucurestenilor?

  In alte orase din tara oamenii si-au pus singuri centrale de apartament, izolatie externa, au platit gazul cat zicea factura Enel, aia e, asa e viata. Bucurestenii in vizita/detasari in schimb, :schocked Pikachu: . Cum adica platiti atata incalzirea iarna, nu e subventie de la primarie? De ce costa atat biletul de autobuz, e dublu ca la noi? Cum adica ati dat 2k euro pe apartament pentru izolare bloc, nu o sa faca primaria intr-un an doi pe gratis? Bine ca nu mai are nimeni altcineva metrou, sa fie socati si de cat ar fi biletul fara 3/4 din costuri suportate de buget.

  Si asta in conditiile in care in capitala veniturile si implicit si valorile de piata a locuintelor sunt semnificat si mai mari decat in restul tarii.

 6. Daca se reabiliteaza nu e bine, daca se asfalteaza nu e bine. Nu poti sa le ai pe toate in acelasi timp.

 7. Și după ce blocul e reabilitat termic, +20% la prețul de vânzare al apartamentelor, că deh …deși contribuția ta ca proprietar e fix 0. Altceva ce mai vreți pe la blocurile alea, liftul merge ok?

 8. Sunt surpins cat de limitat esti. Ai dat copy-paste la acelasi text de kkt cu lege pt 80% fonduri UE sau nationale + 20% locale……dar plm…. te-ai gandit ca legea respectiva a fost data la misto?

  Daca UE nu are in desfasurare un program care sa finanteze anvelopari sau daca guvernul nu are bani sa aloce acei 80% sau daca primaria nu a alocat acei 20%….tot calculul tau se duce pe pwla.

  Totodata, nu vad de ce statul ar trebui sa arunce cu bani pt renovarea caselor unora.

  Nu ai bani sa iti anvelopezi apartamentul si te indoaie facturile = naspa, dar nu imi pasa.

  Problema avanseaza pana in pragul in care cladirea pune in pericol siguranta publica (ex: cade tencuiala) sau incalca norme de aspect (daca nu avem asa ceva, ar trebui sa avem astfel de norme…ca sa nu mai vedem termopane si balcoane cu culori si forme random peste tot/ aparate de aer conditional puse de fiecare unde are chef/ blocuri intregi vopsite anapoda roz, mov/ etc) = amenda pt toata asociata de proprietari.

  Boss, trebuie sa invatati ca notiunea de a fi ~proprietar~ vine cu anumite obligatii. Faptul ca unii au prins apartamente ieftine la inceputul anilor 90, cand toata lumea ~si-a cumparat~ locuinta, iar acum nu va mai permiteti intretinerea acestora….nu e problema societatii largi.

  Daca ai locuit in Bucuresti cat ai muncit si acum la pensie nu iti mai permiti sa iti intretii locuinta, tagand in jos conformtul vecinilor, pretul per zona si incalci normele de urbanism….. poate ar fi timpul sa te muti de la 3 camere la 2 sau 1 (pt ca oricum copii au plecat) / sa te muti intr-o zona mai ieftina sau sa te muti in afara orasului la curte sa te relaxezi…… si sa faci loc pt populatia activa care cauta cu disperare o locuinta aproape de locul de munca/ scoli/ gradinite. Noi avem oameni care sunt rupti in cur dar detin apartamente la Unirii, Victoriei sau Romana….da-o in plm.

  Ne pasa atat de putin de ~proprietatea comuna~ si de bunul public incat socrul meu si-a pus in cap toti vecinii din bloc, la 3 ani dupa ce s-a mutat in cladire, pt a indraznit sa propuna rezugravirea holului blocului + casa scarii pt ca totul arata ca dracu. Scara aia avea aceeasi zugraveala din anii 80 timpurii, cand a fost finalizata constructia (modelul clasic comunist cu pereti gabeni cu dunga la mijloc…sub dunga = textura in valuri, deasupra = model stropit cu ceva culori) + imbacsita cu mirosul tuturor ciorbelor si ostropelurilor facute in cladire in utimii 40 de ani. Pana la urma a convins cateva familii sa contribuie si aia a fost…dar grosul locatarilor nu au dat vre-un ban si ar fi stat in continuare asa.

  Plm…..atitudinea romanului = orice este in afara apartamentui meu, imediat dupa usa = nu ma intereseaza + pot sa fac orice ma taie capul cu zona respectiva.

Operation Tidal Wave – America’s disastrous assault on Romania

Operation Tidal Wave – America’s disastrous assault on Romania

Tancul Românesc TR-85 pe care l-am făcut în mai puţin de 3 minute. De data asta, acasă!

Tancul Românesc TR-85 pe care l-am făcut în mai puţin de 3 minute. De data asta, acasă!