in

Sprijin pentru Ucraina din partea României:

Sprijin pentru Ucraina din partea României:

Sprijin pentru Ucraina din partea României:

postat de albastros_

43 Comments

 1. De ce sa dam la Ucrainieni care nu ne-au fost si nu ne vor fi prieteni niciodata? Mai bine dam Moldovei, ca ei s-ar putea sa urmeze

 2. Am fost cateva zile in Letonia (Riga) la inceputul lui octombrie. Am vazut mai mult steagul Ucrainei arborat, decat al lor. Peste tot, pe cladiri, pe autobuze, in baruri, pe aeroport, efectiv peste tot. Din cate se vede si din grafic, cred ca tarile baltice urasc cel mai tare Rusia. E si mai interesant stiind faptul ca Letonia, si mai ales Riga, are o populatie semnificativa de rusi, majoritatea au ajuns acolo in perioada sovietica (sau sunt urmasi ai acestora) dar exista si o minoritate istorica de rusi. Cat m-am plimbat pe acolo, cred ca am auzit rusa si letona in procent de 50-50% (si ceva engleza si germana, care erau evident turisti).

 3. Eu le-aș da doar binețe. E oricum mai mult decât merită. Mă gândesc la masacrul de la Fântâna Alba și celelalte masacre dupa al doilea război mondial, la războiul din Transnistria când extrema dreaptă ucrainiană alături de armata rusa omorau români prin Moldova, la canalul Bâstroe, la nava Rostov pe care au eșuat-o în Delta Dunării, la țeapa data de ucraineni statului român la Krivoi Rog, la catastrofa de la Cernobâl cand au împrastiat in toata Europa norul radioactiv.

  Dar mai ales ma gandesc la teritoriile romanești care au fost furate de Uniunea Sovietica si date Ucrainei: Bucovina, Herța, Bugeacul (Basarabia originala – pamantul Nostru din vremea dacilor si Mircea cel Batran, Maramuresul de Nord si Insula Șerpilor.

  Cine e “fan” Ucraina ar trebui sa puna mâna pe o carte de istorie

 4. Ok si care e problema? Daca vrei sa ajuti mai mult fa cheta pentru ei, eu unul nu ma bag , nu ma ajuta cu nimic razboiul asta, raman neutru

 5. Hai bre ca ceva trebuie considerat aici: bugetul militar al tarilor baltice e aproape nesemnificativ in comparatie cu cel al Romaniei. 41% al Letoniei poate sa insemne 1 milion de euro iar 0,1% de la noi poate fi 1.5 milioane de euro. Plus de asta e deja stiut ca nu exista date concrete care sa circule prin mediul public despre cine, cat si cum trimite Ucrainei.

  Lasati shaming-ul asta fata de Romania ca nu e chiar atat de rau pe cat credeti unii. Cius.

  Edit: cel mai mare contributor de acolo e Polonia, urmata probabil de Suedia si undeva pe acolo suntem si noi ca Romania spre deosebire de multe tari europene inca are buget militar si o armata, asa ruginita cum e ea.

 6. Pai normal ca balticilor le tremura chilotii pe ei. Iarasi procentele sunt degeaba. Vezi in bani. Astea sunt tari mici cu economii si bugete pe masura.

  Plus… noi nu avem obligatii, noi trebuie sa ne echipam armata noastra care ati vazut cu totii cam in ce hal este, si asta e prioritar, iar ajutorul nu se masoara doar in bani. Cam tot ce au exportat pana la acordul ONU a trecut pe la noi. 1 mil de refugiati au trecut pe la noi samd.

 7. E simplu: cu cât trimiți mai multi bani Ucrainei, cu atât e mai bine. Ideal este 100% din buget. România mai are mult pana sa ii ajungă pe baltici. /s

 8. Dezgustător și dezamăgitor!

  Mai ales că Ucraina e țară vecină cu noi și Rusia ne-a făcut atât de multe lucruri rele și nouă, pământuri luate, masacrul de la Fântâna Albă, refuzul restituirii Tezaurului Român care avea peste 100 de tone de aur printre multe altele, nu ne-a lăsta să luăm și noi banii de redresare după Al Doilea Război Mondial dați de Americani prin planul Marshall, instaurarea comunismului, etc.

  Dar cu partidele extrem de corupte și apropiate de Moscova (PSD, PNL, UDMR, AUR) pe care le avem ce să te mai aștepți!

  E extrem de urât și trist să vezi cum ucrainienii sunt violați, răpiți, mutilați, torturați, uciși, indiferent de vârstă și țara noastră stă și se uită!

  Mai ales când puteam să le trimitem armament la greu având în vedere că noi suntem protejați de NATO, care chiar a și trimis mai multe avioane și tancuri de protecție în țară.

  Dar într-o țară așa de coruptă, nepăsătoare și până și cu un partid al rușilor (AUR) în parlament, ce să mai zici…

 9. Da, lasă, ca primesc ajutor de la statul roman pentru cazare din banii contribuabililor și contribuabilii nu mai au bani de chirii din București acum.

  Nu e vina lor, normal, dar si România are alta situație decât alte tari din lista.

 10. Stai tu linistit ca am dat noi mult mai mult de atat. Dar nu s-a facut „oficial”.

  Oficial noi am trimis doar ajutor defensiv. Neoficial munitia noastra este de mult la ucrainieni.

 11. Ce lista de cacat, 3.6% de la Americani e probabil mai mult decat toate celelalte tari de acolo puse impreuna si inca ceva.

  Plus hai sa fim seriosi voi chiar credeti ca sta cineva sa faca inventar la fiecare tara si sa stie cu exactitate ce fac? Si mai sunt si date lipsa, pentru ca nu declara fiecare tara exact ce trimit in Ucraina.

  Iar pe langa asta de ce naiba ai scris „sprijin pentru Ucraina” in titlu OP? Si dupa ai postat „procent din bugetul militar”, de parca ala este singurul fel de a ajuta Ucraina, refugiatii gazduiti in Romania nu conteaza nu?

 12. Sunt fake, romania a contribuit cu f multe doar ca nu sunt publice, posibil astea sa fie doar din date publice

 13. Latvia are buget cat Bucureștiul probabil, normal ca și o suma mica e jumătate din bugetul apărării lor.

 14. Foarte bine face România. Sa le dea americanii, englezii, germanii bani. După război si dacă vor intra in UE cine crezi ca o sa le exploateze resursele? Tot vesticii ca noi nici resursele noastre nu le mai detinem.

 15. Un grafic care nu are nicio treaba cu realitatea, suportul militar trimis de Romania nu este public. Armament romanesc este folosit din Ucraina de prin martie-aprilie, sunt nenumarate clipuri cu proiectile/bombe romanesti pe telegram.

Poate decembrie?

Poate decembrie?

Acel moment cand nu reusesti sa faci rost de o scara, dar folosesti paleti. (Suceava)

Acel moment cand nu reusesti sa faci rost de o scara, dar folosesti paleti. (Suceava)