in

Foraje pompe de căldură apă-apă și sol-apă

Foraje pompe de căldură apă-apă și sol-apă

Pompele de căldură sunt soluții foarte practice pentru a încălzi spații mici, medii și mari fără costuri foarte ridicate. Sunt foarte indicate pentru încălzirea spațiilor industriale, în special. Contactați un specialist acum pentru a solicita un calcul simplu despre economiile pe care le puteți realiza timp îndelungat!

            Dacă ați decis să apelați la această modalitate de încălzire, atunci este util să cunoașteți câteva lucruri importante despre felul în care se realizează forajele necesare instalării pompelor de căldură. În felul acesta aveți posibilitatea de a alege in mod corect firma de foraje cu care urmează să colaborați.

            Marea majoritate a firmelor care furnizează servicii de foraje puturi apa realizează și foraje pompe de căldură.

            Ce este o pompă de căldură?

            În mod simplist, pompa de căldură este instalația prin intermediul căreia se extrage energia termică din pământ, din aer sau din apă. Consumând lucru mecanic, pompa de căldură realizează transferul de căldură de la un mediu cu temperatură mai joasă la un mediu cu temperatura mai ridicată. Cantitatea de căldură produsă este întotdeauna mai mare decât lucrul mecanic consumat!

            Forajele pentru pompe de căldură scot căldura din interiorul pământului și o transmit cu succes către pompa de căldură fie prin intermediul apei (varianta apa-apă!) fie prin intermediul unui antigel (varianta sol-apă!).

            Pentru sistemul de pompe din prima categorie există câteva dezavantaje foarte importante! Pompa submersibilă trebuie sa aibă o putere direct proporțională cu înălțimea de la care se face pomparea. Acest lucru înseamnă un consum de curent electric mare și costisitor dacă luăm în considerare faptul că forarea se face la o adâncime de aproximativ de 50 m.

            Un alt dezavantaj este acela că apa de la suprafață conține multe minerale, în special fier. În timp, acestea se depun și pompa se poate defecta ușor, la fel și schimbătorul de căldură. La acestea mai adăugăm și faptul că pompa se poate defecta oricând și este nevoie de intervenția unui mecanic care uneori nu este disponibil imediat.

            Pompe de căldură de tip sol-apă.

            Aproape toate firmele care furnizează servicii de foraje puțuri apă vă pot prezenta avantajele și dezavantajele instalării pompelor de căldură care funcționează cu ajutorul unui antigel special, varianta sol-apă!

            Astfel de foraje implică instalarea unor sonde în formă de U. Acestea ocupa mai puțin spațiu! Durata de viață a unei astfel de pompe de căldură este foarte mare, aproximativ 50 de ani. Consumul de curent electric este de 5-10 ori mai redus decât în cazul primului tip de pompă de căldură, varianta apă-apă. Pompele de acest tip sunt foarte ușor de achiziționat, se găsesc în multe magazine de profil.

            Luați în calcul și faptul că în cazul acestui tip de pompă, costurile pentru forare sunt mult mai reduse.

            Care sunt dezavantajele pompelor de căldură de tip sol-apă?

            Este bine să știți faptul că randamentul acestor pompe de căldură este mai redus comparativ cu randamentul pompelor de  căldură de tip apă-apă. În zonele cu soluri bogate în roci impermeabile, marne, roci compacte sau argile de diferite tipuri este recomandat să se realizeze un foraj suplimentar pentru a nu pierde din randamentul instalației de pompare. Ceea ce înseamnă un cost suplimentar!

            Sperăm că toate informațiile prezentate aici au fost suficient de folositoare pentru dumneavoastră! Vă dorim SUCCES și foraje eficiente de foarte bună calitate!

Primul antrenament iFit Live transmis de la Everest Base Camp

Primul antrenament iFit Live transmis de la Everest Base Camp

Beneficiile persoanelor care practică înotul și bazine sigure în București!

Beneficiile persoanelor care practică înotul și bazine sigure în București!