in

Care credeți că ar fi motivul pentru care siteul hi5 a devenit popular în România anilor 2000? Imaginea respectivă reprezintă țările unde hi5 a devenit popular.

Care credeți că ar fi motivul pentru care siteul hi5 a devenit popular în România anilor 2000? Imaginea respectivă reprezintă țările unde hi5 a devenit popular.

Care credeți că ar fi motivul pentru care siteul hi5 a devenit popular în România anilor 2000? Imaginea respectivă reprezintă țările unde hi5 a devenit popular.

postat de Decebal-Bogdan

56 Comments

  1. Hei, dar de Piczo mai tineti minte, ati avut? Asta era the shit la un moment dat, cel putin in Oradea toata lumea avea. Si dupa aia a venit Hi5.

    Si era o chestie destul de tehnica, adica ca sa-ti faci o pagina misto trebuia sa intri sa bagi HTML acolo, embedded gifs, erau site-uri de unde copiai niste HTML ca sa-ti apara nu-stiu-ce pe pagina etc. Intrai pe toate jegurile de site-uri numa-numa sa gasesti un gif cu o boxa, sau ceva, sa ti-l pui pe pagina =))

    Nu-i de mirare ca Romania e IT haven in Europa haha

  2. Prima mea idee ar fi că în anii 2000 erau destul de mulți muncitori și imigranți români în Portugalia. Aceștia eventual au preluat de la băștinași siteul și s-a activat efectul de turmă în perioada când românii veneau acasă de la muncă transmițând informația despre site și cetățenilor de aici. Hi5 nu a fost un site cunoscut în lume precum facebook, nici o altă țară europeană se pare că nu a folosit hi5 la nivel masiv printre tineretul de atunci.

  3. Sunt niște similarități între pozele cu Maria care face cu ochiul când miști poza și backgroundul custom pe care ți-l puteai seta pe hi5.

    Și pokerul ăla (sau ăla era pe Facebook la inceputuri).

  4. emmm, in Mongolia erau asa multi internauti in anii 2000? Parca si acuma majoritatea populatiei traieste in iurte, still dinala nomad neschimbat de secole sau milenii… sau imi scapa mie ceva?

    sau poate erau multi utilizatori mongolezi care isi puneau tara de origine Mongolia, dar din Mongolia nu accesa site-ul aproape nimeni

    lucru care s-ar aplica si la Romania, fiind foarte multi plecati in Spania/Portugalia pe unde era f popular. Si au adus cumva vorba si s-a raspandit tare si pe la noi

  5. Se poate ca in restul tarilor mergea (inca) netul prea prost ca sa vrea cineva sa-si piarda timpul construind micro-site-uri din-astea, si sa incarce poze si continut, cand era de 100x mai scump tariful la internet service provider, si taxat probabil pe amount de trafic.

    La noi trafic nelimitat 30jdelei, si in ziua de azi si pe vremea aia, plus mergea relativ repede.

    Intre timp pana cand netul a inceput sa mearga mai ok, deja a aparut facebook si asa.

    Anyway, my random 2 cents. Sau a fost total random si stroke of luck pt hi5

  6. Pai hi5 era fix ce este facebook acum, doar ca pe vremea aia retelele sociale erau mult mai descentralizate. La noi mai exista si Netlog, un fel de hi5/facebook romanesc.

  7. Ehee ce vremuri! Cred ca Hi5 era popular pentru ca puteai sa iti editezi profilul dupa bunul plac; muzica, avatar, culori. Eu pe vremea aia foloseam mai mult Myspace pentru ca urmaream acolo tot felul de artisti si jucatori de snooker. Prietenii si colegii de pe atunci imi spuneau ca Myspace li se pare plictisitor in comparatie cu Hi5.

  8. Ne place sa vedem ce face capra vecinului si sa barfim apoi, nevoia romanilor se a se falii intr-un loc unde nu le poti vedea “adevarata” valoare si etc

  9. Pacat ca nu-mi mai stiu contul din perioada aia (A fost stearsa baza de date la un moment dat din ce am auzit si e posibil sa nu mai existe deloc) ca aveam niste poze pretioase acolo

  10. Legai contul de yahoo, de cel de hi5 şi puteai sa-ţi faci pagina de profil ca şi cum ţi ai face un website.

  11. Probabil din același motiv pentru care în România lumea folosea yahoo messenger și în cam tot vestul Europei se folosea msn messenger.
    Cred că, pentru că aveau mai mult bling bling decât competiția, au prins la toți care foloseau internetul in perioada aia in Romania, adică copii de 10-15 ani.

  12. Nu stiu, dar era smecher pentru vremea lui, avea de toate, cele mai nebune customizari, puteai sa-ti faci profilul dupa bunul plac(va dati seama cum aratau profilele cand media de varsta era pe la 15-16 ani), puteai sa vezi cine ti-a vizitat profilul, etc. Imi aduc aminte cu placere, aveam si vreo 700 de „prieteni”

  13. Dacă tot vorbim de site-uri vechi, își mai amintește cineva de site-ul ăla pseudo social media unde te uitai la video-uri (și parcă alte taskuri) și primeai puncte pe care le puteai folosi să iei niște premii? Parcă avea *locker la finalul numelui.

  14. ascultam mult rap pe vremea aceea ( inca ascult). aveam in friend list numai bloods din LA:)) cand intrai pe pg. mea ascultai the game – let’s ride. ce vremuri..

  15. Ce vremuri, Hi5 e bunicul lui facebou, așa cum discheta e bunicul la dvdeu. Era mult mai frumos și parcă și mai distractiv decât mizeria lui Cmd. Data din Star Trek a.k.a. Mark Tzuicanberg, băiatul cu meclă poker. Se combina bine pe el, asta va asigur.

  16. A fost tinderul acelor timpuri. Unul mai mai rasarit decat mirc-ul:)) ca si vedeai poze cu interlocutorul.

  17. Aveam multe prietene care aveau țâțe și voiau să le arate lumii; cum nu exista onlyfans pe vremea aia, au făcut și ele ce au putut…

  18. Posibil să mă înșele memoria dar după câte îmi amintesc se lega cumva de contul de Yahoo! (Messenger) și dădea mail la toți prietenii tăi că haideți să-mi vedeți contul de hi5. Și cum toată lumea avea Messenger pe atunci s-a răspândit oarecum viral.

  19. One thing that the founders maintained was their focus on international markets. Instead of battling it out in the United States and potentially being crushed by the likes of Myspace or Facebook, which both launched in 2004, they decided to immediately go abroad.

    Hi5 quickly became the most popular social networking website in a variety of countries across Latin America, Europe, and Asia. The company itself became profitable within a year of launching, in large parts because it remained nimble and only employed around a dozen people.

    https://productmint.com/what-happened-to-hi5/

  20. Pt că a fost prima rețea de socializare pe care am mirosit-o , e distanță mare de la Mirc-yahoo mess la Hi5

  21. Ca puteai edita profilul prin HTML… Desi la vremea aia romanii foloseau si Yahoo! Messenger… ambele in detrimentul altora populare in majoritatea tarilor.

  22. Hi5 mi-a fost sugerat de catre site-ul [yahoo.com](https://yahoo.com) printr-un articol.
    Ajuns la liceu, 2004-2005, am observat ca foarte multa lume folosea Hi5, asa ca mi-am creat si eu o pagina.
    Era foarte similar cu Myspace.
    In jurul anului 2010 – 2011, am observat ca oameni isi faceau cont pe [facebook.com](https://facebook.com), asa ca m-am inscris si eu. Era mult mai serios.

Sfanta Macaroana!

Sfanta Macaroana!

Reclama platita de PSD pe facebook. Are si un text frumos, atasat. Doar ca, din cate tin eu minte, gestionarea pandemiei a fost preluata de primul ministru. La fel si achiozitionarea vaccinurilor. ...

Reclama platita de PSD pe facebook. Are si un text frumos, atasat. Doar ca, din cate tin eu minte, gestionarea pandemiei a fost preluata de primul ministru. La fel si achiozitionarea vaccinurilor. …